NB I: több hónapos kihagyás vár a Vasas játékosára, sérüléshullám a klubnál

Vágólapra másolva!
2022.12.18. 09:50
null
Vida Máté hosszú kényszerpihenőre kényszerül (Fotó: Kovács Péter/Nemzeti Sport)
Elülső keresztszalag-szakadást szenvedett Vida Máté, a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (NB I) szereplő Vasas FC középpályása – ezt maga az angyalföldi klub jelentette be hivatalos honlapján.

Az edzésen megsérülő 26 éves, hatszoros magyar válogatott játékosra műtét, majd több hónapos kihagyás vár. Rajta kívül további négy játékos vált harcképtelenné – Silye Erik vádlisérülés, Feczesin Róbert térdproblémák, míg Kapornai Bertalan és Holender Filip combközelítőizom-sérülés miatt lesz több-kevesebb időt távol a futballpályától. Ezzel együtt jó híreket is közölt a piros-kék klub: Faragó Bálint felépülése jól halad, míg Pátkai Máté sérülése a múlté – a rutinos játékos csatlakozott a csapat edzésprogramjához.

A Vasas január 2-án vág neki a téli felkészülésnek, melynek során január 7–18. között egy törökországi edzőtáborba is elutazik, ahol 5 felkészülési mérkőzést tervez megvívni. Az előzetes menetrend szerint január 10-én az azeri Neftci, 14-én a szerb Novi Pazar és a cseh Dynamo Ceskée Budejovice, míg 17-én az osztrák Austria Wien, valamint a szintén cseh Baník Ostrava lesz az angyalföldiek ellenfele. A Vasas utolsó felkészülési találkozójára január 21-én kerül sor az Illovszky Rudolf Stadionban, Kondás Elemér együttese az NB II-es Gyirmóttal csap össze.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik