NB I: Szivics megnyugodhat, megjöttek a papírok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.16. 09:50
A Diósgyőr ellen már Farkas Dániel, Peter Sulek és Lazar Veszelinovics is pályára léphet a labdarúgó NB I-ben szombaton, szerdára mindhármuk játékengedélye megérkezett Mezőkövesdre. 

„Borzasztóan sajnálom, hogy így alakult. Olyan remek képességű futballistákról beszélünk, akiket erősítésnek szerződtetett a klub. Jelentős szerepet szánok nekik tavasszal, ezért szerettem volna őket éles helyzetekben, tétmérkőzésen is látni. Sokat jelentett, hogy nem számíthattam rájuk.”

Meglehetősen bosszúsan nyilatkozott a Nemzeti Sportnak a múlt hét szombati, Gyirmót elleni gól nélküli Magyar Kupa-nyolcaddöntőt (0–0) követően Tomiszlav Szivics, a Mezőkövesd Zsóry vezetőedzője.

A szakember azt nehezményezte, hogy a télen igazolt három labdarúgójára sem számíthatott a bajnoki főpróbán, a szerbiai Farkas Dániel, a szlovák Peter Sulek, valamint a szerb Lazar Veszelinovics sem léphetett pályára, mivel egyikük játékengedélye sem érkezett meg a találkozó kezdetéig. Ha a főpróbáról le is maradtak, az „előadást” nem kell kihagyniuk, szerdára ugyanis mindhármuk engedélye megérkezett. Már csak a szakmai stáb döntésén múlik, hogy játszanak-e szombaton a Diósgyőr elleni hazai bajnokin.

„Folyamatosan érkeztek a papírok, szerdára mindhármuk esetében megszűntek az adminisztrációs akadályok – mondta a Nemzeti Sportnak ifjabb Tállai András, a csapat technikai vezetője. – Semmi akadálya sincs, hogy a hétvégén pályára lépjenek. Korábban is elmondtam, hogy nem a Mezőkövesd és nem is a Magyar Labdarúgó-szövetség hibázott, rajtunk kívül álló okok miatt nem érkeztek meg a papírok. A játékengedély kiadása a külföldi szövetségek kezében volt, illetve olyan eset is történt, amikor a futballista előző klubja a kelleténél lassabban töltötte fel az átigazoláshoz szükséges adatokat az erre kialakított rendszerbe. Szerencsére a hét közepére lezárult az ügy.”

NB I, 2016–2017, 20. FORDULÓ
FEBRUÁR 18., SZOMBAT
HELYSZÍN

15.30: Videoton FC–Újpest FC (Tv: M4 Sport)

Felcsút, Pancho Aréna

15.30: Gyirmót FC Győr–Paksi FC

Győr, Alcufer Stadion

15.30: Mezőkövesd–Diósgyőri VTK

Mezőkövesd, Városi Stadion
15.30: MTK Budapest–Bp. Honvéd

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion

15.30: Vasas FC–Szombathelyi Haladás
Budapest, Szusza Ferenc Stadion*

18.00: Debreceni VSC–Ferencváros (Tv: M4 Sport)

Debrecen, Nagyerdei Stadion
A Szusza Ferenc Stadionnak a meccsrendezéshez még meg kell felelnie a héten esedékes biztonságtechnikai ellenőrzésen.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik