Hornyák Zsolt így látta a Puskás Akadémia győzelmét.

„Nagyon nehéz mérkőzés volt, az Újpest játéka feljavult az utóbbi hetekben, nagyon jól működik az ötvédős rendszere. A vendégek kellemetlenül védekeztek, és a mérkőzés elején két olyan kontrát is vezettek, amely végén Tóth Balázs mentett meg minket a góltól. Meg kell dicsérnem a csapatomat, mert a második félidőre nagyon határozottan, elszántan mentünk ki, és egy kiváló akció végén Géresi Krisztián gyönyörű góljával megérdemelten nyertünk.

A Nemzeti Sport arra kérdezett rá, hogyan vélekedik arról, hogy az 5. percben Branko Pauljevics Kiss Tamás megtaposásáért piros lap helyett csak sárgát kapott.

„Nem szoktam közvetlen kritikát megfogalmazni a játékvezetőkkel szemben, mert kiállítanak vagy rám szólnak. Távol voltam az esettől, de onnan úgy láttam, elég komoly belépő volt. Nem reklamáltam a pirosat, úgy gondolom, nem volt annyira befolyásoló tényező, hogy több figyelmet kellett volna rá fordítanom. Inkább azt a szituációt kérdeztem meg a negyedik bírótól, amikor úgy éreztem, hogy a labda áthaladt a gólvonalon, de azt is kultúrált formában. Nem akarok beleszólni a dolgukba.”

Hornyák Zsolt a kiszámíthatatlansága miatt is kedveli Géresi Krisztián játékát (Fotó: Török Attila)


Kitért arra is, hogy Géresi Krisztiánt le akart cserélni a gólja előtt. Elmondta, a támadó elhanyagolt fizikai állapotban került a Puskás Akadémiához, fel kell őt építeni, nincs még olyan állapotban, hogy minden meccsen bevethesse, illetve végigjátsza azokat. Ellenben a küzdőszelleme, a kreatívitása és a kiszámíthatatlansága miatt egyedi játékosnak tartja. 

„A magyar mezőnyben kiemelkedő labdarúgó, ezért is kap tőlünk ennyi bizalmat. Ma is hozta azt, amit vártam tőle: amikor már úgy volt, hogy elkészült az erejével, és cserélni kell, akkor is képes volt győztes gólt szerezni.” 

Michael Oenning, az Újpest FC vezetőedzője a következőket mondta a vereség után. 

„Bizakodó vagyok a csapatom teljesítményével kapcsolatban, mert a játékosok ma nagyon szépen futballoztak, jól játszottak, számtalan helyzetet alakítottak ki, keményen küzdöttek a pályán. Szerencsétlennek tartom, hogy az ellenfelünk tizenegyesből szerzett vezetést. Visszanéztem az esetet a meccs után, és egyértelműen nem volt jogos tizenegyes. Száz százalékig meg vagyok győzödve erről. Úgy gondolom, a mi játékosaink nagyon sok sárga lapot kaptak, miközben számos olyan szituációt tudnék mondani, amikor a Puskás Akadémia játékosainak nem mutatta fel egy-egy szabálytalanság után. Elég nehéz volt a mai meccs, keményen kellett küzdenünk, és vissza is jöttünk a mérkőzésbe az első félidőben értékesített büntetővel. A második félidőben a győzni akarás dominált a részünkről, erőltettük az előre játékot, de erre az ellenfelünknek volt válasza. Az egyre inkább előforduló hibák megbosszulták magukat, ezért hiába tettünk meg mindent, nem tudtunk egyenlíteni. Annak örülök, hogy elég sok játékost bevethettem, Simon Krisztiánt is be tudtam küldeni a pályára – jót tesz a csapatnak, hogy ő ismét harcra kész.”

Michael Oenning száz százalékig biztos benne, hogy Banai Dávid szabálytalansága nem ért tizenegyest (Fotó: Török Attila)


A Nemzeti Sport kérdésére külön is kitért a Banai Dávid ellen megítélt, jogtalannak vélt tizenegyesre, amelyből a Puskás Akadémia megszerezte a vezetést.

„Szeretném hangsúlyozni, hogy maximális tisztelettel viseltetek a játékvezetők iránt, tisztában vagyok azzal, hogy nekik sem könnyű a munkájuk, nagyon sok mindennel kell egyszerre törődniük. Tizenegy mérkőzés óta vezetem az Újpestet, ezalatt háromszor ítéltek ellenünk tizenegyest. Mivel még nincs  videobíró, az ítéletet nem lehetett megfellebezni, semmiféle ellenőrzés nincs a bírói döntések felett. Amit viszont furcsálok, hogy ott vannak a vonalbírók, akik igencsak közel állnak a tizenhatoshoz. A Bajnokok Ligájában is igénybe veszik az ő segítségüket, észrevételeiket. Nem értem, miért nem hagyatkoznak rájuk is, vagy ők miért nem veszik észre, ami a tizenhatoson belül történik. Nem mondanám, hogy ezt könnyen fel lehet dolgozi. Jó lenne, ha a játékvezetők jobban koncentrálnának arra, ami a tizenhatoson belül történik.”

 

LABDARÚGÓ NB I
25. FORDULÓ

Puskás Akadémia–Újpest FC 2–1 (1–1)

Gólszerző: Knezevic (34. – 11-esből), Géresi (72.), ill. Beridze (45+1. – 11-esből)

NB I, 2020–2021, 25. FORDULÓ
 HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
MÁRCIUS 5., PÉNTEK
DVTK–MTK Budapest 0–0
Miskolc, DVTK StadionIványi Zoltán
MÁRCIUS 6., SZOMBAT
Paksi FC–Mezőkövesd 2–2
Paks, Paksi FC StadionPintér Csaba
Puskás Akadémia–Újpest FC 2–1
Felcsút, Pancho ArénaFarkas Ádám
MÁRCIUS 7., VASÁRNAP
16.00: Budapest Honvéd–Kisvárda (Tv: M4 Sport)
Budapest, Új Hidegkuti Nándor StadionAndó-Szabó Sándor
18.00: ZTE FC–Ferencvárosi TC (Tv: M4 Sport)
Zalaegerszeg, ZTE Aréna
Káprály Mihály
20.00: Budafoki MTE–Mol Fehérvár FC (Tv: M4 Sport)
Budapest, Budafoki MTE Sporttelep

Zierkelbach Péter

Az összes mérkőzés zárt kapus.
Az NB I góllövőlistája itt!
AZ ÁLLÁS 
  1. Ferencvárosi TC24176  148–14+3457
  2. Puskás Akadémia25143  836–31  +545
  3. Mol Fehérvár24107  748–30+1837
  4. MTK Budapest25  98  835–33  +235
  5. Mezőkövesd25  98  829–31  –235
  6. Paksi FC25  97  950–47  +334
  7. Újpest FC25  941232–51–1931
  8. Kisvárda24  87  922–31  –931
  9. Budapest Honvéd24  771037–36
Ezek is érdekelhetnek
Népszerű cikkek
35143