Négy gólt kapott a harmatos Debrecen a Mezőkövesdtől

DOROS LÁSZLÓ (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)DOROS LÁSZLÓ (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)
Vágólapra másolva!
2022.08.22. 19:50
A labdarúgó NB I 4. fordulójában a Mezőkövesd hazai pályán 4–2-re megverte a szétesően futballozó Debrecent.
Megérdemelt hazai siker (Fotó: Dömötör Csaba) – A GALÉRIÁHOZ KATTINTSON A KÉPRE!
Megérdemelt hazai siker (Fotó: Dömötör Csaba) – A GALÉRIÁHOZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

LABDARÚGÓ NB I
4. FORDULÓ
Mezőkövesd Zsóry FC–Debreceni VSC 4–2 (Madarász M. 13., Besirovic 17., 66. – 11-esből, Sz. Drazsics 34., ill. Szécsi M. 6., Bárány 46.)
Mezőkövesd, Városi Stadion, 1600 néző. Vezette: Erdős
Kiállítva: Cseke (81., Mezőkövesd)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

ÖSSZEFOGLALÓ

A hazai csapat várhatta izgatottabban a meccs kezdetét, hiszen rendre idegenben lépett pályára – a talaj felújítása miatt például pályaválasztói jogot kellett cserélnie a Kisvárdával –, így hétfő este hazai közönség előtt a DVSC ellen bizonyíthatott. A csapatok eddig 17 alkalommal csaptak össze bajnoki mérkőzésen, a Mezőkövesd mérlege hajszálnyival jobb, hiszen hét győzelem mellett hatszor szenvedett vereséget, négy találkozó döntetlennel végződött.

A Debreceni VSC három támadóval kezdett, az első veszélyes mozzanatot Dzsudzsák Balázs szabadrúgása jelentette. Nem sokkal később már örülhettek a Loki futballistái, ugyanis Szécsi Márk 17 méterről a hazai kapu bal alsó sarkába juttatta a labdát, és a vendégcsapat ekkor még taktikusabban futballozott. Sokáig nem tartott, negyedóra sem telt el, Tomislav Kis emelésére Madarász Márk érkezett, és egyenlített.

Kezdődhetett minden elölről.

Négy perccel később megint fordult a kocka, mert Dino Besirovic gólja új mederbe terelte a játékot. A vendégeket meglepte a négy perc alatt kapott két gól, elvesztették a játék ritmusát, sok hibát követtek el, ellenfelük viszont lehiggadt és megnyugodott. A mezőkövesdiek megbecsülték a megszerzett labdát, okosan passzolgattak, ha pedig lehetőség adódott, bátran támadtak. Főleg a bal oldalon vezették akcióikat, ahol Vajda Sándor felfutásaival rendre segítette a támadókat. A 34. percben Sztefan Drazsics gyönyörű cselekkel tisztára játszotta magát, okosan vezette a labdát a tizenhatoson belül, s nem hibázta el a ziccert – vele egyébként is meggyűlt a védők baja, jól használta ki gyorsaságát, erőszakosságát.

Joao Janeiro a második félidőre három friss embert is pályára küldött, és ez jó húzásnak bizonyult, mert alig telt el egy perc, Bárány Donát csúsztatott fejesével ismét belátható közelségbe került a debreceni pontszerzés. A hazaiak lélekben még talán az öltözőben voltak, ezt használta ki a szemfüles cserejátékos. Izgalmas percekre volt kilátás, hiszen a hajdúságiak mindent egy lapra tettek fel, míg a pályaválasztó őrizni, esetleg növelni szerette volna előnyét. Egyre többet hibázott a Debrecen, a gyors hazai kontraakciók sok veszélyt rejtegettek magukban.

Aztán Dusan Lagator került reflektorfénybe, aki saját tizenhatosán belül teljesen feleslegesen rántotta le Bobál Dávidot, s a tizenegyest Dino Besirovic értékesítette. Egyre fogyott a piros-fehérekből a tűz, a lendület, támadásaik könnyen kiismerhetőnek bizonyultak. A Mezőkövesd uralta a pályát, óriási lelkesedés és hatalmas akarás jellemezte játékát, egyetlen labdát sem adott ajándékba. Az utolsó tíz percre is maradt izgalom, mivel Cseke Benjamin kiállítása miatt emberhátrányba kerültek a hazaiak, de a hajdúságiakon ez sem segített.

A mezőkövesdiek akaraterejüknek és a jó helyzetkihasználásuknak köszönhették megérdemelt sikerüket.

AZ ÁLLÁS
1. Kisvárda 4 2 2 10–6 +4 8
2. Ferencvárosi TC 2 2 5–0 +5 6
3. Kecskeméti TE 4 1 3 3–2 +1 6
4. Paksi FC 3 1 2 7–5 +2 5
5. Puskás Akadémia 4 1 2 1 4–3 +1 5
6. Mezőkövesd 4 1 1 2 7–8 –1 4
7. Zalaegerszegi TE 3 1 1 1 3–4 –1 4
8. Budapest Honvéd 4 1 1 2 5–9 –4 4
9. Mol Fehérvár 3 1 2 4–6 –2 3
10. Vasas FC 4 3 1 4–5 –1 3
11. Debreceni VSC 4 3 1 6–8 –2 3
12. Újpest FC 3 2 1 2–4 –2 2

 

NB I, 2022–23, 4. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Augusztus 19., péntek
Puskás Akadémia–Kecskemét 1–1
Felcsút, Pancho ArénaAndó-Szabó Sándor
980
Augusztus 21., vasárnap
ZTE–Kisvárda 1–3Zalaegerszeg, ZTE ArénaBogár Gergő
2062
Vasas–Honvéd 1–2
Budapest, Illovszky Rudolf Stadion Bognár Tamás2966
Augusztus 22., hétfő
Mezőkövesd Zsóry–DVSC 4–2
Mezőkövesd, Városi StadionErdős József
1600
A Paksi FC–Ferencváros és a Mol Fehérvár–Újpest FC mérkőzéseket későbbre halasztotta az MLSZ versenybizottsága

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik