NB I: Király szerint unalmas lenne az élet kritikák nélkül

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.31. 08:39
A labdarúgó NB I 14. fordulójában az MTK a Szombathelyi Haladást fogadja. A találkozó előtt Király Gábor, a vendégek kapusa elmondta, van önkritikája.

„A Rohonci úti meccsen mi domináltunk, és már kettő nullára is vezettünk, megérdemeltük volna a győzelmet – mondta Király Gábor a haladas.hu-nak. – Ebből a szempontból tehát szerencsével szerzett pontot az MTK. Azóta jó néhány forduló lement a bajnokságból, a csapatoknak volt idejük formába lendülni, szombati ellenfelünk futballja is összeszedettebb lett. Több gólveszélyes játékosa is van a kék-fehéreknek – elég csak Kanta József vagy Torghelle Sándor nevét említeni.” Király Gábor a haladas.hu-nak. – Ebből a szempontból tehát szerencsével szerzett pontot az MTK. Azóta jó néhány forduló lement a bajnokságból, a csapatoknak volt idejük formába lendülni, szombati ellenfelünk futballja is összeszedettebb lett. Több gólveszélyes játékosa is van a kék-fehéreknek – elég csak Kanta József vagy Torghelle Sándor nevét említeni.”

„Ugyanakkor nemcsak ők, valamennyien veszélyesek lehetnek a kapunkra, hiszen a védők is előrehúzódnak egy-egy szögletnél, szabadrúgásnál. De nekünk elsősorban magunkra kell figyelnünk, a közös munkára, csapatként kell jól működünk – majd a szezon végén kell értékelni.”

„Ami engem illet, minden edzésen újra felépítem magam, és mindig a soron következő meccs a legfontosabb. Nekem is vannak nehezebb periódusaim, olyan gólok, amik háríthatóak lettek volna, de mindig előrenézek, a pozitívumokat keresem. Régóta vagyok a szakmában, van önkritikám, voltak olyan szituációk, amelyekben hibáztam – ez néha a szurkoló számára fel sem tűnik. Nincs gondom a kritikákkal, unalmas lenne az élet, ha mindig mindenki ugyanúgy gondolkodna, számomra viszont a szakmabeliek véleménye a mérvadó, az övék a fontos.”

„Még nem találkoztam olyan sportemberrel, aki nem úgy lépett pályára, hogy győzni akarna – a három pontért utazunk a Fáy utcába. Előzetesen tehát ez a célunk, aztán a lefújás után kiderül, az adott eredménynél több volt-e a meccsben vagy sem. ”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik