NB I: „Biztos második helyre várom az Újpestet”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.11. 14:32
Forró Gyulát meglepetésként érte, hogy Bernd Storck szövetségi kapitány számít rá a decemberi összetartáson, hiszen az ősszel kevés játéklehetőséghez jutott. Az Újpest válogatott labdarúgója a szombati, Ferencváros elleni derbin bízik övéi jó játékában, a vérbeli rangadót idéző hangulatban és a vendéggyőzelemben. Az újpestieket biztos második helyre várja a szezon végén.

„Meglepett, hogy ott vagyok a keretben, hiszen az ősszel keveset játszottam – nyilatkozta a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában Forró Gyula. – Bernd Storck olyan játékosokat hívott most meg, akikben a jövőt tekintve lát potenciált. Ezek szerint bennem lát. Azt nem tudom, hogy ő látott-e játszani, és ez alapján hívott meg, vagy azért kíváncsi rám, mert korábban ott voltam a keretben. Hogy ennek a mostani meghívónak legyen folytatása, az nyilván tőlem függ a legnagyobb mértékben. Sokat kell tanulnom. Mindenek előtt le kell higgadnom, mert gyakran túl vehemens vagyok, a mérkőzéseken túlpörgetem magam. Továbbá a labdabiztonságban is javulnom kell, sokszor vaktában rúgom előre a labdát. A fizikai mutatókban, továbbá a helyezkedésben is mindig lehet előrelépni. Bár az ősszel nem sokat játszhattam, úgy érzem, hogy képes voltam mindenben fejlődni. Még a felkészülés végén, az első bajnoki előtt megsérültem, mire viszont felépültem, nem volt indokolt a váltás, hiszen Mohl Dávid jól játszott a posztomon. A Békéscsaba ellen már beszállhattam, jól is ment a játék, a csapat pedig utána megindult felfelé. Erősödött a keretünk az előző szezonhoz képest, létszámban is többen vagyunk, márpedig a modern futballban elengedhetetlen, hogy egy csapatnál minden posztra két jó képességű játékos legyen, ami mindenkit jobb teljesítményre sarkall.”

A Ferencváros 49 ponttal az első, az Újpest 28 ponttal a negyedik helyen állva várja a derbit.

„Az edzőnk csak délután hirdet csapatot, s arra számítok, hogy aligha leszek a kezdő tagja. De még az is lehet, hogy Nebojsa Vignjevics húz valami váratlant. Jó hangulatot várok a meccsen – amihez feltétlenül szükség van a lelkes vendégszurkolókra –, és persze újpesti győzelmet! Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője is elismerte, a mostani formát tekintve egyetlen igazán veszélyes ellenfele van a Fradinak a bajnokságban, és az az Újpest! Sokat tanultunk az őszi, kettő egyes hazai vereségünkből. Elemeztük a Fradi játékát, persze vélhetően ők is a miénket, így nagy taktikai csatára van kilátás. Mi viszont sokkal jobb formában vagyunk, mint voltunk akkor. Az elmúlt hetekben jöttek a győzelmek, és ami még fontos, hogy rendre jó játékkal nyertünk. Ebből kiindulva élvezetes mérkőzést ígérhetek a szurkolóknak szombatra, hiszen egyik fél sem húzódik vissza, és a saját játékát játszva tör a győzelemre. A bajnokság végén biztos második helyre várom az Újpestet, a Fradi mögött. Amennyiben hamarabb sikerült volna így összeállnunk, akár a bajnoki címért is versenyben lehetnénk.”Forró Gyula. – Bernd Storck olyan játékosokat hívott most meg, akikben a jövőt tekintve lát potenciált. Ezek szerint bennem lát. Azt nem tudom, hogy ő látott-e játszani, és ez alapján hívott meg, vagy azért kíváncsi rám, mert korábban ott voltam a keretben. Hogy ennek a mostani meghívónak legyen folytatása, az nyilván tőlem függ a legnagyobb mértékben. Sokat kell tanulnom. Mindenek előtt le kell higgadnom, mert gyakran túl vehemens vagyok, a mérkőzéseken túlpörgetem magam. Továbbá a labdabiztonságban is javulnom kell, sokszor vaktában rúgom előre a labdát. A fizikai mutatókban, továbbá a helyezkedésben is mindig lehet előrelépni. Bár az ősszel nem sokat játszhattam, úgy érzem, hogy képes voltam mindenben fejlődni. Még a felkészülés végén, az első bajnoki előtt megsérültem, mire viszont felépültem, nem volt indokolt a váltás, hiszen Mohl Dávid jól játszott a posztomon. A Békéscsaba ellen már beszállhattam, jól is ment a játék, a csapat pedig utána megindult felfelé. Erősödött a keretünk az előző szezonhoz képest, létszámban is többen vagyunk, márpedig a modern futballban elengedhetetlen, hogy egy csapatnál minden posztra két jó képességű játékos legyen, ami mindenkit jobb teljesítményre sarkall.”

A Ferencváros 49 ponttal az első, az Újpest 28 ponttal a negyedik helyen állva várja a derbit.

„Az edzőnk csak délután hirdet csapatot, s arra számítok, hogy aligha leszek a kezdő tagja. De még az is lehet, hogy Nebojsa Vignjevics húz valami váratlant. Jó hangulatot várok a meccsen – amihez feltétlenül szükség van a lelkes vendégszurkolókra –, és persze újpesti győzelmet! Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője is elismerte, a mostani formát tekintve egyetlen igazán veszélyes ellenfele van a Fradinak a bajnokságban, és az az Újpest! Sokat tanultunk az őszi, kettő egyes hazai vereségünkből. Elemeztük a Fradi játékát, persze vélhetően ők is a miénket, így nagy taktikai csatára van kilátás. Mi viszont sokkal jobb formában vagyunk, mint voltunk akkor. Az elmúlt hetekben jöttek a győzelmek, és ami még fontos, hogy rendre jó játékkal nyertünk. Ebből kiindulva élvezetes mérkőzést ígérhetek a szurkolóknak szombatra, hiszen egyik fél sem húzódik vissza, és a saját játékát játszva tör a győzelemre. A bajnokság végén biztos második helyre várom az Újpestet, a Fradi mögött. Amennyiben hamarabb sikerült volna így összeállnunk, akár a bajnoki címért is versenyben lehetnénk.”

19. FORDULÓ
Időpont Mérkőzés Játékvezető
December 12., szombat
15.30 Vasas–Honvéd
Németh Ádám
15.30
Haladás–Puskás AkadémiaSzilasi Szabolcs
15.30 DVTK–BékéscsabaErdős József
15.30 Videoton–PaksAndó-Szabó Sándor
15.30 DVSC–MTK (Tv: M4 Sport)Farkas Ádám
19.30FTC–Újpest (Tv: M4 Sport)Kassai Viktor
A bajnokság állását itt tekintheti meg!
AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC 18 16 1 1 41–7 +34 49
2. Paksi FC 18 8 6 4 24–18 +6 30
3. MTK Budapest 18 8 5 5 23–17 +6 29
4. Újpest FC 18 7 7 4 26–19 +7 28
5. Videoton FC 18 9 9 21–19 +2 27
6. Szombathelyi Haladás 18 6 8 4 15–18 –3 26
7. DVSC-Teva 18 6 7 5 25–21 +4 25
8. Budapest Honvéd 18 6 6 6 23–22 +1 24
9. Diósgyőri VTK 18 4 5 9 18–30 –12 17
10. Puskás Akadémia FC 18 3 7 8 22–29 –7 16
11. Vasas FC 18 4 1 13 17–30 –13 13
12. Békéscsaba Előre 18 3 3 12 17–42 –25 12

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik