Mezőkövesd: Bobál Gergely több játéklehetőségre vágyik

Vágólapra másolva!
2022.12.04. 11:01
null
Bobál Gergely szeretne bizonyítani Mezőkövesden
Bobál Gergely, a Mezőkövesd Zsóry csatára beszélt a felkészülésről és arról a különleges helyzetről, hogy – mint a Vasasnál – újra Kuttor Attila a vezetőedzője.

Jót tett a lelkének a pénteki felkészülési mérkőzésen szerzett gól – Bobál Gergely, a Mezőkövesd Zsóry csatára a szlovák második ligás Komárno ellen (5–3) volt eredményes.

„Gólt szerezni mindig jó, örültem, hogy ha csak edzőmeccsen is, de betaláltam a Komárno kapujába      – mondta lapunknak Bobál Gergely, a kövesdiek 27 esztendős csatára. – Ahhoz képest, hogy hétfőn kezdtük el a felkészülést, s napi két kemény edzésen vettünk részt, rosszabbra számítottam. Rendben, nem a világ legerősebb csapata volt az ellenfelünk, de a nagy terhelés ellenére lendületesen, jól futballoztunk. Öt nap alatt negyvennyolc kilométert futottam az edzéseken, pénteken úgy keltem fel, hogy néhány helyen fájdalmat éreztem. De ez legyen a legnagyobb gondom, ennél sokkal nehezebb helyzetek is akadnak az életben. Hiszek benne, hogy az elvégzett munkának meglesz a gyümölcse.”

Az őszi idény eleje nem úgy sikerült a csatárnak, ahogyan eltervezte: csak az első fordulóban, július 30-án a Kecskemét ellen (0–0) játszott a Vasas színeiben, utána azonnal kegyvesztetté vált, és augusztus végén Mezőkövesdre került kölcsönbe. Érdekes, az Angyalföldön őt mellőző Kuttor Attila vezetőedzőt alig egy hét múltán menesztették, és újabb egy hét elteltével a Mezőkövesd trénere lett – Bobál Gergelynek pedig hét bajnokin mindössze 119 perc jutott...

„Nyilván nem esik jól az embernek, ha nem számítanak rá egy bajnoki után, de nem tudtam mit tenni, dolgoztam tovább, és vártam, hogy mit hoz az élet. Miután testvérem, a védő Dávid is Mezőkövesdre szerződött, benne volt a pakliban, hogy követem, végül így is történt. Supka Attila távozása után Kuttor Attilát nevezték ki, de különösebben nem foglalkoztam vele, inkább a munkára koncentráltam. Október végén, a Kisvárda elleni hazai bajnokin csereként beállva egyenlítő gólt fejeltem, így szereztünk egy pontot. Sajnos sem előtte, sem utána nem játszottam sokat, de nem adom fel, azért küzdök, hogy több esélyt kapjak a bizonyításra.”

Gólokra szükség is lesz, hiszen a csapat csak a kilencedik helyen áll, ráadásul ugyanannyi pontot szerzett, mint az utolsó előtti Bp. Honvéd.

„Nehéz hónapok állnak előttünk, annyira szoros a verseny, hogy néhány forduló után nagyot fordulhat a világ. A klub vezetői nyilván próbálják megerősíteni a keretet, bízom benne, hogy mielőbb kiharcoljuk a bennmaradást – rendkívül motivál, hogy gólokkal, gólpasszokkal én is sokat tegyek érte.”

A csapat december 21-ig marad edzésben, majd újra pihenőre vonul, s miután január 2-án és 3-án orvosi vizsgálatokon esnek át a futballisták, 4-én elutaznak a törökországi edzőtáborba, ahol tíz napot töltenek. Az élvonal küzdelmei január végén folytatódnak, a csapat a Puskás Akadémiát fogadja. A klub a téli pihenő és átigazolási időszak alatt eddig két játékost szerződtetett, a Ferencvárostól Csontos Dominikot és a román Steliano Filipet.

Bobál Gergely az NSO Tv-nek a világbajnokságról is beszélt:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik