Havi majd’ 10 ezer euró után NB III-ban a pécsi légiós

Vágólapra másolva!
2013.02.16. 10:50
null
Ritka pécsi pillanat, Solomon Okoronkwo helyzetbe került (Fotó: NS-archív)
Tavaly téli érkezésekor valódi sztárnak kijáró fogadtatásban részesült  a Pécsi MFC-nél a négyszeres nigériai válogatott Solomon Okoronkwo. Luxusházat béreltek neki a Mecsekben, a klub egyik legjobban fizetett játékosává vált. Egy év elteltével csalódottan beszél arról, nem úgy alakult pécsi pályafutása, ahogy remélte, tavasszal az NB III-ban szerepelhet…

 

Solomon Okoronkwo egy évvel ezelőtt kiváló „ajánlólevelekkel” érkezett Pécsre a norvég Aalesundtól. Jókat mondott róla a korábbi pécsi futballista, ifjabb Dárdai Pál, aki még a Herthában volt a klubtársa, és az is emelte valamelyest a támadó itteni ázsióját – amellett, hogy jó korban lévő, jó felépítésű nigériai válogatottról van szó – , hogy 2011 nyarán az Európa-ligában gólt szerzett a Ferencváros ellen.

Ehhez képest pécsi produkciója a „majdnem nulla” kategóriába sorolható. Tavasszal hét meccsen egy gólt szerzett az NB I-ben, ősszel tíz meccsen háromszor volt eredményes. Ráadásul a hírek szerint mentális gondok is voltak vele, a pécsi szurkolók alighanem sokszor érezték úgy, hogy nem tesz meg mindent a siker érdekében. Mindezt annak ellenére, hogy információink szerint a baranyai klub talán legjobban fizetett futballistája volt a csaknem tízezer eurós (2.9 millió forintos) havi keresetével és egy havi ezer euróba kerülő luxusvillát is béreltek neki a Mecsekoldalban.

Nem csoda, hogy az új edző, Márton Gábor érkezésével ő is azon játékosok közé került – többek között Bodnár Lászlóval, Leon Panikvarral és Demjén Gáborral együtt –, akikre a jövőben nem számít a szakvezetőség.

A többiekkel szemben azonban ő nem talált másik csapatot, így marad a PMFC-nél, az NB III-ban. Igaz, „sztárgázsiját” közben csökkentették.

Jelenleg az a helyzet, hogy az NB III-as csapattal edz, ott is játszik, legutóbb három gólt szerzett. Rajta volt a csapatkapitányi karszalag, igyekszik segíteni a fiataloknak – mondta vele kapcsolatban még múlt héten Elbert cégvezető, aki azt is elárulta, a támadó „szerződése már jelentős változásokon ment keresztül”. – Az ő döntése, hogy jelenleg az NB III-as csapatnál van. Nyilván az lenne a legszerencsésebb mindenki számára, ha lenne egy csapat, amely megvenné és elvinné. Az biztos, hogy a szakmai stáb nem fog rá számítani az első keretnél” – fogalmazott a pécsi sportvezető.

„Bizony kellemetlen meglepetés volt, amikor mindezt közölték velem, nem számítottam rá – idézi a kialakult helyzettel kapcsolatban a bama.hu Solomon Okoronkwót. – Ráadásul sajnos elég későn tudtam meg, hogy az új szakmai stáb nem számol velem az első keretben.”

„Miután nagyon későn szóltak, hogy nincs helyem az első csapatban, s télen eleve nehéz is klubot váltani, nem tudtam máshová menni. Most maradok itt, és megvárom, mi történik. Az átigazolási időszaknak már amúgy is mindjárt vége van” – fogalmazott Okoronkwo, aki elárulta, természetesen nem túl boldog a történtek miatt, ám miután nem tud rajta változtatni, nem kesereg folyamatosan. Az ugyanakkor örömmel tölti el, hogy felesége, Claudia gyermeket vár, négy hét múlva érkezik a trónörökös, aki Pécsett látja meg a napvilágot, mert a pár azt tervezi, nem utaznak haza Berlinbe.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A PÉCSI MFC-NÉL

Érkezők: Balogh Béla (Kecskeméti TE), Koller Krisztián (Kozármisleny), Lázár Pál (szabadon igazolható, legutóbb Samsunspor – Törökország), Simon Attila (MVM Paks), Birtalan Botond (Debreceni VSC-Teva), Harsányi Zoltán (szlovákiai, Spartak Myjava – Szlovákia, kölcsönből vissza), Nagy József (Kozármisleny – kölcsönből vissza). Saját nevelésű játékosok, akik profi szerződést kaptak: Gajág Gergő, Márkvárt Dávid

Távozik/távozhat: Bajzát Péter (Nyíregyháza), Bodnár László (Nyíregyháza?), Demjén Gábor (Balmazújváros), Harsányi Zoltán (szlovákiai, ?), Solomon Okoronkwo (nigériai, PMFC II), Leon Panikvar (szlovén, ?), Ceolin (brazil, ?) Luka Vucko (horvát, San Antonio Scorpions – Egyesült Államok). Tavasszal kölcsönben Kozármislenyben futballoznak: Birtalan Botond, Bozsovics Milán, Erőss Csaba, Fröhlich Roland, Nagy Dominik, Városi Viktor, Zsdrál Miroszlav

Kiszemeltek: Bodor Boldizsár (Beerschot – Belgium)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik