Hagyomány lehet belőle? Bár korábban Magyarországon nem volt szokás, a Mol Fehérvár tavaly díszsorfallal tisztelgett az akkor már bajnok Ferencváros előtt (Fotó: archív)

 

A díszsorfal ügyében csütörtökön az Újpest Média kereste meg az Újpest FC-t, és a klub válaszában leszögezte, ahogy ez eddig sem volt itthon szokás (tavaly és tavalyelőtt sem állt sorfalat az Újpest), a jövő heti derbin sem áll díszsorfalat a Ferencvárosnak, ha az FTC a hétvégén Kisvárdán megnyeri a bajnokságot. „Ennek Magyarországon nincs hagyománya” – fogalmazott válaszában az Újpest FC.

Erre a válaszra azóta Kubatov Gábor is reagált a Facebook-oldalán:

„Sajnálattal, ugyanakkor sportbaráti tisztelettel elfogadom az Újpest válaszát, miszerint nem fognak díszsorfalat állni, ha a Fradival mint bajnokkal csapnak össze – írta a Ferencváros elnöke. – Én ennek ellenére is azt ígérem, hogy amíg én vagyok a Fradi elnöke, minden magyar bajnokcsapat számíthat arra, hogy sorfalat állunk számára. Ez alól az Újpest sem kivétel. Ha egyszer megnyeri a bajnokságot, meg fogjuk tapsolni ezért az eredményért. A gratuláció minden bajnoknak és minden győztes ellenfélnek kijár. Chelsea, Liverpool, Sevilla – csak néhány topcsapat, amely sorfalat állt, amikor riválisuk friss bajnokként érkezett a meccsre. De említhetném a Videotont is, ha már az Újpest a döntésében a magyar sporthagyományokra hivatkozott. A Videoton ugyanis, mellyel ádáz csatát folytatunk minden évben, díszsorfallal tisztelgett a bajnok Fradi előtt. Ez így korrekt.”

A tabellát 13 pontos előnnyel vezető Ferencváros múlt héten, a 2. helyen álló Puskás Akadémia ellen még nem tudta biztossá tenni a bajnoki címét, de ha nyer Kisvárdán szombaton, akkor bajnok. És akkor is ünnepelhet, ha nem nyer, ám vasárnap a PAFC sem szerez több pontot az MTK ellen, mint a Fradi Kisvárdán.