FTC: újabb igazolás – válogatott középpályás érkezett

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2022.02.15. 07:59
null
Anderson Esiti szerződtetését is bejelentette a Ferencváros (Fotó: fradi.hu)
A Nemzeti Sport hétfőn reggel közölte, hogy a hazai átigazolási időszak éjszakai zárásáig még három új szerzeményt jelent be a Ferencváros labdarúgócsapata. Pászka Lóránd és Marquinhos után a háromszoros nigériai válogatott Anderson Esiti is aláírt az FTC-hez, az ő szerződtetését kedd reggel jelentette be a klub. 

„Újabb erősítésről tájékoztatjuk szurkolóinkat: az FTC hétfőn szerződtette a 27 éves védekező középpályást, Anderson Esitit! A nigériai labdarúgó Görögországból, a PAOK-tól érkezett, előző együttesének színeiben az ősszel pályára lépett a Konferencialigában is” – írja a fradi.hu.

A Ferencváros nem közöl részleteket a középpályás szerződtetéséről, de úgy tudjuk, kölcsönbe érkezik a magyar klubhoz, és annak köszönhetően sikerült őt szerződtetni, hogy az FTC lealkudta a játékos magas fizetését, ugyanis annak egy jelentős részét továbbra is a PAOK állja.

Esiti 1994. május 24-én született Nigériában, futballozni a portugál Leixoes korosztályos csapataiban kezdett el, 2013 nyarán került az első csapathoz, a 2013–2014-es idényben 36 mérkőzésen lépett pályára a portugál másodosztályban, emellett különböző kupasorozatokban még további kilenc találkozón számítottak rá – mutatja be az FTC új szerzeményét a fradi.hu. – Ezt követően az élvonalbeli Estoril Praia szerződtette Esitit, aki új csapatával nemcsak az első osztályban, hanem az Európa-ligában is megmutathatta magát. 2014-től 2016-ig erősítette az Estoril Praiát, 57 tétmeccsen szerepelt, 2015-ben bemutatkozhatott a nigériai válogatottban is.

2016 nyarán Esiti elhagyta Portugáliát, a belga KAA Gent futballistája lett. A Belgiumban töltött három esztendő alatt ismét játszhatott az El csoportkörében. Mindent figyelembe véve 95 alkalommal viselte a genti klub mezét.

Esiti 2019-ben újra váltott, a Genttől a Transfermarkt adatai szerint 3.5 millió euróért szerződött a görög PAOK-ba, amelyben 62 tétmeccsen szerepelt, de tavaly fél évre kölcsönadták a török élvonalbeli Göztepének. Ebben az idényben a PAOK-ban 20 tétmérkőzésen játszott, az athéniakhoz 2023-ig köti szerződés.

A védekező középpályás hamarosan bekapcsolódik a Ferencváros munkájába együtt dolgozhat honfitársával, az idén januárban igazolt Fortune Bassey-vel is. Esiti az ötödik, és valószínűleg idén az utolsó téli szerzemény az FTC-nél (most már csak szabadon igazolható játékos jöhetne).

ANDERSON ESITI – „A SZIKLA”

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:
Carlos Auzqui (argentin, River Plate – Argentína), Fortune Bassey (nigériai, Dynamo Ceské Budejovice – Csehország),Pászka Lóránd (Soroksár), Marquinhos (brazil, Atlético Mineiro – Brazília, legutóbb Botev Plovdiv – Bulgária)
Kölcsönbe érkezők: Anderson Esiti (nigériai, PAOK – Görögország)
Kölcsönből visszatérők: Roko Baturina (horvát, Lech Poznan – Lengyelország)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:

Kiszemeltek: –
Távozók: Myrto Uzuni (albán, CF Granada – Spanyolország)
Kölcsönbe távozók: Csonka András (Budafok)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Marijan Cabraja (horvát, Dinamo Zagreb – Horvátország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Szánthó Regő (DAC – Szlovákia)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik