FTC: négy és fél évre is börtönbe kerülhetnek a szurkolók

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.08. 16:00
null
Súlyos büntetést kaphatnak a verekedő FTC-szurkolók (Fotó: Szabó Miklós)
Akár négy és fél éves börtönbüntetést is kaphat az a két szurkoló, aki a szombati Ferencváros–Debrecen NB I-es mérkőzés szünetében rátámadt két másik férfira – tudta meg a DIGI Sport.

Mint ismert, a szombati találkozót – amelyet az FTC 2–1-re megnyert – közel húszezer néző előtt rendezték meg, miután három és fél év elteltével megállapodtak egymással a Ferencváros vezetői, illetve a vénaszkenneres regisztráció miatt sztrájkoló kemény mag tagjai, akik most először léptek be a 2014 nyarán átadott létesítménybe.

A mérkőzés szünetében a hazai között súlyos szurkolói rendbontás történt, amikor a szurkolók egy csoportja összeverekedett egymással, ezért három személy megsérült, akiket kórházba szállítottak. A sérülésokozással kapcsolatban megállapítható volt, hogy két szurkoló sérülését a stadion területére bekerült késsel okozták.

Mint megírtuk, két Fradi-szurkolót őrizetbe vett a rendőrség a késeléses eset kapcsán, velük szemben lakhelyelhagyási tilalmat indítványozott az ügyészség.

„A két férfival szemben csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság, valamint súlyos testi sértés bűntette a megalapozott gyanú a jelenlegi adatok szerint. Bizonyítottság esetén ezen bűncselekmények büntetési tételének a felső határa, mivel több bűncselekményről van szó, négy és fél évig terjedhet" – nyilatkozta a DIGI Sport híradójának, a Sport24-nek Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik