FTC: Ez egy profi klub, ezt nevezem focinak – Gróf

Vágólapra másolva!
2019.06.23. 16:13
null
Az új igazolás, Gróf Dávid is megkezdte a felkészülést a Ferencvárossal (Fotó:<a href="https://www.fradi.hu/labdarugas/elso-csapat/hirek/grof-hihetetlen-elmeny-ami-itt-fogadott"> fradi.hu</a>)
A Ferencváros újdonsült kapusa, Gróf Dávid is megkezdte a felkészülést a bajnokcsapattal, első benyomásairól, élményeiről a Fradi Médiának nyilatkozott.

 

A Honvédtól érkezett Gróf Dávid pályafutása kezdetén játszott a Ferencváros utánpótlásában. Az FTC honlapján megjelent interjúban ezt is felelevenítette.

„Az a régi, felemelő érzés megint megcsapott, amikor bejöttem ide a sportközpontba, és mindenhonnan visszaköszönt, hogy ez egy profi klub – idézi a kapust a fradi.hu. – Csak ha ránézek a zöld-fehér címerre, vagy ahogy az edzőtáboros kisgyerekek sétálnak, éneklik a Fradi-indulót és drukkolnak nekem edzés közben… Hihetetlen élmény! Ami ennél a klubnál zajlik, az elit szintű, profi, én ezt nevezem focinak.”

Gróf Dávid a riválisról, Dibusz Dénesről is beszélt, akivel a válogatott edzőtáborából már jól ismerik egymást.

Már a válogatottból ismertem Dénest, mindig jó kapcsolatot ápoltunk egymással. Sokkal előbb gondolok arra, hogy csapattársként segítsek neki, hiszen mind a ketten egy célért dolgozunk. Ezzel együtt bízom a képességeimben, és mindent meg fogok tenni, hogy a lehető legtöbbet védjek. Meg akarom mutatni a mesternek, hogy mit tudok. A fejembe már élesen beégett egy kép, hogy a Fradi kapuját védem, ezért fogok hajtani a következő hetekben” – fogalmazott Gróf Dávid, aki korábbi kispesti csapattársairól, Botka Endréről és Davide Lanzafaméról is szót ejtett.

Endikével sajnos csak egy fél évet töltöttünk együtt Kispesten, úgyhogy most nagyon örülök, hogy újra egy csapatban leszünk. Lanzával volt két fantasztikus évünk, 2017-ben az első bajnoki aranyunkat együtt nyertük meg. Ő azóta megelőzött a bajnoki címek számában, de már megbeszéltük, hogy együtt fogunk újabb címeket gyűjteni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik