A Puskás Akadémia egygólos vereséget szenvedett az eszékiektől (Fotó: pfla.hu)


Az eszéki együttes honlapjának beszámolója alapján az Osijek a 14. percben szerzett vezetést: Antonio Mance 14 méterről talált Hegedüs Lajos kapujába. A 32. percben a korábban Fehérváron is megfordult Mirko Maric tizenegyesből duplázta meg a horvát fórt.  

A második játékrészben Gyurcsó Ádám szépített (1–2). A pfla.hu írásos tudósítása szerint ezt követően Gyurcsó csakhamar az egyenlítő gólt is megszerezhette volna, de nem tudott túljárni a cserekapus, Marko Malenica eszén. A túloldalon Luka Marin került nagy helyzetbe, ám ő célt tévesztett.

Az utolsó negyedórához közeledve előbb szabadrúgásból döngették meg a felső lécet az eszékiek, majd egy kontrájuk végén Jerry Mbakogu fejelhetett ziccerből, ám a szintén csereként beállt Tóth Balázs hatalmas bravúrral kitornászta labdát, a gólvonalról pedig sikerült felszabadítani. Tíz perccel a vége előtt Yoell van Nieff végezhetett el szabadrúgást, ám lefelé csapódó bal lábas lövése kevéssel a felső léc fölé ment. Kisvártatva Komáromi György került helyzetbe, ám nem volt elég határozott, fel tudtak szabadítani a piros mezesek, így ők nyerték meg a meccset 2–1-re.

FELKÉSZÜLÉS
Puskás Akadémia FC–NK Osijek (Eszék, horvát I. o.) 1–2 (0–2)
NK OSIJEK:
Ivusic – Sutalo, Skoric, Majstorovic – Sorsa, Grezda, Kleinheisler, Jugovic, Bockaj – Maric, Mance. Csereként pályára lépett: Malenica (kapus), Kamenar, Igor, Loncar, Todoroski, Magdic, Ndokcyt, Spoljaric, Mbakogu, Marin, Talys
PAFC: Hegedüs – Radics, Meissner, Van Nieff, Szolnoki, – Magyar Zs., Favorov, Plsek – Henty, Vanecek, Gyurcsó. Csereként pályára lépett: Tóth B. (kapus), Sós B., Golgol, Knezevic, Tamás N., Komáromi.
A PAFC gólszerzője:
Gyurcsó (49.)

A PUSKÁS AKADÉMIA FC TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: január 3.
Edzőtábor: január 4–18., Estepona (Spanyolország)

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Január 11., szombat: Puskás Akadémia–FC Luzern (svájci I. o.) 1–1
Január 14., kedd: Puskás Akadémia–NK Osijek (Eszék, horvát I. o.) 1–2
Január 17., péntek, 16.00: Puskás Akadémia–FC Hermannstadt (Nagyszeben, román I. o.)