A felnőtteknél eddig hat mérkőzésen pályára lépő futballista az U19-es válogatottal is szeretne kijutni az Eb-re (Fotó: dvtk.eu)A fiatal futballista tagja volt a 2019-es U17-es Európa-bajnokságon, majd világbajnokságon is szereplő korosztályos válogatottunknak, utóbbin a Nigéria elleni nyitányon gólpasszt adott.

„Jövő nyáron járt volna le a szerződésem, de borsodi srácként – aki már hat éve DVTK-ban játszik –gondolkodás nélkül elfogadtam a klub hosszabbítási ajánlatát, mert Diósgyőrben biztosítva érzem a további fejlődésem – idézi Orosz Donátot a dvtk.eu. – Ez előző bajnokságban debütáltam az élvonalban, a most befejeződött idényben öt mérkőzésen léptem pályára, ezt a számot szeretném tovább növelni, és beverekedni magam a DVTK kezdőcsapatába, hogy minél több örömet szerezzek a szurkolóknak. Ősszel kezdődik az U19-es Európa-bajnokság selejtezősorozata, a csapat tagjaként szeretnék kijutni az Eb-re.”

„Még a szerződésük lejárta előtt hosszabbítunk azokkal a labdarúgókkal, akikben hosszú távon is potenciált látunk
– mondta ezt már Benczés Miklós sportigazgató. – A teljesség igénye anélkül ebbe a körbe tartozik Márkvárt Dávid, Polgár Kristóf vagy most már a DVTK Labdarúgó Akadémia növendéke, Orosz Donát is. Elégedett vagyok a teljesítményével, még ha tudom is, hogy a jó meccsei mellett olyan is akadt, ami kevésbé jól sikerült. Még nincs 18 éves, nem kész labdarúgó, ám ha tovább tudjuk csiszolni a játékát, akkor hosszú távon is a klub nagyon értékes játékosa lesz.”