Az új Futács az NB II-ből lett nyerőember Diósgyőrben

Vágólapra másolva!
2014.09.22. 10:00
A labdarúgó NB I-ben szereplő DVTK 23 éves támadója, Takács Tamás másodszor szerzett csereként beállva győztes gólt az élvonalban. Bár a 195 cm magas játékos egy évvel korábban is közel volt az osztályváltáshoz, nem érzi elvesztegetett időnek az NB II-ben töltött éveket.


Takács Tamás (jobbra) a Honvéd elleni gólját ünnepli (Fotó: Korponai Tamás)
Takács Tamás (jobbra) a Honvéd elleni gólját ünnepli (Fotó: Korponai Tamás)

Takács Tamás nyáron igazolt Szigetszentmiklósról a DVTK-hoz. Nyáron sokáig ő volt az egyetlen érkező centerposzton, a távozó Futács Márkó helyén, és mivel hasonló magasságú (egy centi a különbség köztük a 196 centis Futács javára), hasonló stílusú játékosról van szó, kézenfekvő, hogy összehasonlítják őt az elődjével. A néhány hónapja még az NB II-ben játszó Takácstól persze nem lehet elvárni, hogy ugyanolyan húzóembere legyen a csapatnak, mint Futács volt, de a hétvégén csereként beállva már másodszor szerzett győztes gólt bajnokin (ezúttal a Honvéd ellen, korábban pedig a Kecskemét ellen), és volt már egy gólpassza is, vagyis lehet rá számítani.

TAKÁCS TAMÁS GÓLJA A KECSKEMÉT ELLEN (2014.08.17.)

Forrás: MLSZ Tv

A 23 éves hórihorgas futballista érzi is edzője, Tomiszlav Szivics bizalmát, és a másodosztályú Szigetszentmiklósban eltöltött időszaka után fizikailag is egyre jobb.

„Fontos győzelmet arattunk, pedig nagy taktikai harc folyt a pályán. Nagyszerű mentalitású a csapatunk, a szívünk mindig előrevisz minket. A vezetés tudatában is tovább támadunk, olyankor is, amikor vereségre állunk és emberhátrányban vagyunk. Személy szerint örülök a győztes gólomnak, hiszen fizikailag volt lemaradásom, amikor ideérkeztem. Úgy érzem, jó úton járok, edzéseken is jönnek a gólok. Nem számít, hogy többnyire csereként bizonyíthattam eddig, hiszen hosszú a bajnokság, mindenkire szükség van. Tomiszlav Szivics bízik bennem, és ez a legfontosabb” – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online megkeresésére a DVTK szabadkai születésű csatára, Takács Tamás.

A szerb első osztályban is megforduló játékos egyelőre Magyarországon képzeli el pályafutását, ugyanis hazánkban jobbak a körülmények, és céljai elérésére is több lehetőséget lát itt. Takács jó példa lehet azoknak a fiatal labdarúgóknak, akik az NB II-ből az élvonalba tartanak.

„Nehéz összehasonlítani az első és másodosztályt. Habár sokat erősödött az NB II azzal, hogy egycsoportossá szervezték, az élvonal első felében tartózkodó csapatok egyértelműen magasabb színvonalat képviselnek. Nemcsak körülményekben, de célokban is eltérnek a klubok, például Szigetszentmiklóson is sok a fiatal, ők azért vannak ott, mert még nem kész játékosok, és fejlődni akarnak” – tette hozzá a délvidéki magyar támadó.

TAKÁCS TAMÁS GÓLJA A BUDAPEST HONVÉD ELLEN (2014.09.20.)

Forrás: MLSZ Tv

A játékos iránt a Szigetszentmiklóson eltöltött két éve alatt is több élvonalbeli klub érdeklődött. 2013 nyarán a Kecskeméti TE közel állt ahhoz, hogy átigazolja, ám az akkor élő szerződéssel rendelkező Takács Tamás az állandó játéklehetőség érdekében még egy évet maradt az NB II-ben. A 2013–2014-es szezon után szabadon igazolhatóként könnyebben ment a váltás is, és végül a DVTK-hoz került.

„Fizikailag jobbak, erősebbek és gyorsabbak a játékosok az élvonalban. Ehhez nekem is hozzá kellett szoknom, de mivel a munkával sohasem volt bajom, ez gyorsan ment. Sokat köszönhetek a Szigetszentmiklósnak is, mindig is szép emlékek fognak eszembe jutni, ha az ottani időszakra gondolok, de boldog vagyok, hogy az idén sikerült magasabb osztályba igazolnom, és örülök, hogy egy olyan patinás klubhoz kerültem, mint a DVTK” – mondta Takács.

LABDARÚGÓ NB I, 8. FORDULÓ
Időpont
Mérkőzés (Tv)
Játékvezető
Szeptember 19., péntek
19.00

Pécsi MFC–MVM-Paks 1–1

Solymosi Péter
Szeptember 20., szombat
14.30
Nyíregyháza Spartacus˜–Győri ETO 2–3
Vad II István
16.30
Diósgyőri VTK–Budapest Honvéd 2–1
Szabó Zsolt
18.30
MTK Budapest–Dunaújváros PASE 2–0Kassai Viktor
18.30
Szombathelyi Haladás–Videoton FC 0–2
Andó-Szabó Sándor
20.30Puskás Akadémia–Lombard Pápa 3–0
Erdős József
Szeptember 21., vasárnap
16.30
Újpest FC–Ferencváros 2–1
Farkas Ádám
18.30
Debreceni VSC–Kecskeméti TE 0–0
Bognár Tamás
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik