A Vasas-Szolnok lehet az egyik gyanús meccs

Vágólapra másolva!
2011.03.30. 09:57
null
A Vasas–Szolnok után jelzett a monitoring rendszer? (Fotó: NS, archív)
A Nemzeti Sport információi szerint a jelenleg zajló NB I-es szezon Vasas–Szolnok (3–0) mérkőzése is ott van a között a három 2010-es találkozó között, amely gyanússá vált az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fogadási csalásokat figyelő egysége számára.

Egy magát megnevezni nem kívánó informátorára hivatkozva közölte hétfőn a Népszava, hogy a 2010-es magyar futballősz három találkozójával kapcsolatban is felvetődik a fogadási csalás gyanúja.

A Nemzeti Sport hazai forrásoktól megtudta, hogy a Vasas–Szolnok bajnoki az egyik találkozó, amelyik gyanússá válhatott az európai szövetség szakembereinek.

A Vasas és a Szolnok október 16-i összecsapásán új edző ült a hazai kispadon (ez volt a visszatérő Komjáti András első mérkőzése), a vendégeknél pedig még a Vágó Attila menesztése utáni ideiglenes szakvezető, Tóth Dénes felelt a csapatért.

A Szolnok kevés ellenállást fejtett ki, s csak Tarczy Pál bravúrjain múlott, hogy nem lett nagyobb különbségű a veresége. A Vasas első gólját a szolnoki védő, Pető Zoltán szerezte, egy beadás után fejéről a saját kapujába került a labda. A másik két gól Lázok János nevéhez fűződött, mindkétszer zavartalanul lőhetett kapura.

Hegedűs Gyula, Hevesi-Tóth Tamás, Molnár Zoltán, Pető Zoltán, Schindler Szabolcs, Tarczy Pál, Vörös Péter, Claudiu Cornaci és Petar Sztanisics sincs már Szolnokon.

Megkerestük Ferencz Gábort, a Szolnoki MÁV elnök-tulajdonosát, aki kérdésünkre elmondta: „Egyetlen alkalommal sem tapasztaltunk eredmény manipulálására utaló jeleket, a keretet kizárólag szakmai szempontok szerint alakítottuk át."

Az európai szövetség 2009-ben fogott össze a kontinens szerencsejáték-szervező cégeivel, és az év augusztusában létrehozták a European Lotteries Monitoring Systemet (ELMS – Európai Fogadásfigyelő Rendszer). A fogadásfigyelő rendszerrel kapcsolatban érdemes megjegyezni, jelzései csak gyanút vethetnek fel többek között a mérkőzésekre tett tétek nagysága vagy a váratlan eseményekre érkező nagy pénzek miatt, megvalósult manipulációról ez alapján nem beszélhetünk.

AZ ESETRŐL BŐVEBBEN A NEMZETI SPORT SZERDAI SZÁMÁBAN OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik