Ismét pont nélkül maradt Laczkó Zsolt irányításával a Honvéd

BÁBICS NORBERTBÁBICS NORBERT
Vágólapra másolva!
2024.10.06. 16:50
Gyorsan vezetést szerzett a Honvéd, azonban a második félidőben megfordította a mérkőzést a Gyirmót (Fotó: Fehér Ádám/Gyirmót FC Győr)
A labdarúgó NB II 9. fordulójában a játéknap előtt harmadik helyen álló Gyirmót FC Győr az utolsó előtti Budapest Honvédot fogadta. A szünetben még a kispestiek vezettek, a végén mégis a hazaiak örülhettek, s 3–1-es sikerüknek köszönhetően a tabella élén állnak.

 

LABDARÚGÓ NB II
9. FORDULÓ
GYIRMÓT FC GYŐR–BUDAPEST HONVÉD FC 3–1 (0–1)
Győr-Gyirmót, Alcufer Stadion, 941 néző. Vezette: Molnár Attila (Aradi József, Szabó Dániel)
GYIRMÓT: Hársfalvi – Lányi, Hudák D., Csörgő V., Helembai – Katona M. – Horváth R. (Ominger, 90.), Kovács D., Madarász M. (Hudák M., 90.), Miknyóczki (Szegi, 80.) – Adamcsek (Piscsur, 27.). Vezetőedző: Tamási Zsolt
HONVÉD: Dúzs – Pauljevics, Pekár I., Szabó A., Szabó T., Hangya (Benczenleitner, 83.) – Lőrinczy A. (Holman, 71.), Csilus T. (Keresztes N., 74.), Nyitrai B. (Sigér Á., 83.) – Farkas B., Medgyes Z. (Simon B., 71.). Vezetőedző: Laczkó Zsolt
Gólszerző: Hudák D. (47.), Piscsur (67.), Madarász M. (84. – 11-esből), ill. Farkas B. (4.)
MESTERMÉRLEG
 Tamási Zsolt: – A gyorsan kapott gól után is volt tartása a csapatnak, fordulás után pedig nem csupán a küzdeni tudásunk volt megsüvegelendő, hanem a játék is.
Laczkó Zsolt: – Jól játszottunk a mérkőzés elején, amit megbeszéltünk, az történt. Bár voltak lehetőségeink, amíg nem tudunk hatékonyan védekezni a szöglet- és szabadrúgásoknál, addig ez lesz az eredmény.

Hiába vezetett a Honvéd, zsinórban harmadszor is kikapott (Fotó: Fehér Ádám/Gyirmót FC Győr)

ÖSSZEFOGLALÓ

A Honvéd idegenben nagyon gyengén szerepelt eddig a bajnokságban, mindössze egyetlen pontot szerzett, még az első fordulóban Budafokon. A Gyirmót viszont hazai környezetben még veretlen volt a forduló előtt, ponttal csak a BVSC tudott távozni az Alcufer Stadionból.

A meccs elején gyorsan gólt szereztek a vendégek. A 4. percben Lőrinczy távoli lövése kiperdült Hársfalvi kezéből, a labda a kapufáról épp Farkas Balázs elé pattant, aki négy méterről nem hibázott. Nem sokkal később egyenlíthetett volna a Gyirmót, de Madarász lövését védte Dúzs. A 30. percben a másik kapus, Hársfalvi mutatott be bravúrt Hangya fejese után. Néhány perccel később megint a Honvéd kapusának kellett nagyot védenie. A félidő hajrája inkább kispesti mezőnyfölényt hozott, a szünet előtt viszont a gyirmótiak próbálkoztak beívelésekkel.

Megfordította a találkozót a Gyirmót (Fotó: Fehér Ádám/Gyirmót FC Győr)

A második félidő ugyanúgy gyors góllal kezdődött, mint az első, ám ezúttal a Gyirmót talált be a kapuba. Szépen járatta a labdát a hazai csapat, Csörgő felívelésére pedig remekül érkezett Hudák Dávid, és közelről a kapuba fejelt. A 67. percben hazaiak megfordították a meccset: Olekszandr Piscsur előbb ballal próbálkozott, majd a kipattanót jobbal estében lőtte a labdát 15 méterről a léc alá. A 84. percben a Szegi ellen elkövetett szabálytalanság miatt büntetőt ítélt a játékvezető, Madarász Márk pedig gólra váltotta a tizenegyest.

Győzelmével a Gyirmót a tabella élére ugrott, a Honvéd pedig zsinórban harmadszor kapott ki, így maradt a 15. helyen. 3–1

Vereségével kieső helyen a Honvéd (Fotó: Fehér Ádám/Gyirmót FC Győr)

PERCRŐL PERCRE

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik