Egy nap, két kupadöntő: pályán az MTK és az ETO FC, valamint a Mezőörs és az Unione FC

V. GY.V. GY.
Vágólapra másolva!
2024.04.25. 08:05
A Hidegkuti-stadionban rendezik mindkét döntőt (Fotó: Török Attila)
Csütörtökön a Hidegkuti Nándor Stadion lesz a magyar futball centruma: 16 órától a Mezőörs és az Unione FC az Amatőr Kupáért, 20 órától az MTK Budapest és az ETO FC a Simple Női Kupáért mérkőzik meg.

 

Nagy napra ébredtek az ezres lélekszámú, Győrhöz közeli Mezőörs labdarúgást kedvelő lakói, ugyanis a megyei első osztályban szereplő csapat az Amatőr Kupáért játszhat csütörtök délután Budapesten, a Hidegkuti Nándor Stadionban, mégpedig a jó erőkből álló fővárosi Unione FC ellen. A Magyar Kupában a két legmesszebb jutó amatőr együttes került a döntőbe, a mezőörsiek nagy menetelését az 5. fordulóban hazai pályán a Vasas állította meg – hosszabbítás után tizenegyesekkel nyert csak a fővárosi csapat. Az Unione FC-t az NB I-es Kisvárda ütötte el a továbbjutástól a 4. fordulóban (0–6). Már a február végén rendezett Vasas elleni meccs előtt is futball-lázban égett Mezőörs és környéke, a felfokozott várakozás most is igaz, különbuszokkal és gépkocsikkal indultak a szurkolók a főváros felé.

„Valóban nagy a döntő iránti érdeklődés – mondta el Szőke Barnabás, a Mezőörsi KSE elnöke, aki egyben a település polgármestere is. – Itt az esély, hogy a csapat feltegye a koronát az eddigi kupateljesítményére. Ám el kell ismerni azt is, hogy a papírformát nézve nem mi vagyunk a döntő esélyesei, ráadásul az Unione FC szerintem éppen a döntő miatt erősítette meg keretét a téli átigazolási szezonban. A válogatott Feczesin Róbert, valamint Juhász Roland is ott futballozik, s nem véletlen, hogy tíz forduló óta veretlen a Budapest-bajnokság első osztályában. Bár csapatunk az eddigi szereplésével már felkerült a magyar futball térképére, a döntőben is szeretnének nyerni a játékosok.”

Az amatőrök meccse 16 órakor kezdődik, az ETO FC és az MTK Budapest női csapata pedig 20 órától csap össze a Simple Női Kupa-döntőben. A győriek a címvédők, és egy évvel korábban is ők nyerték el a kupát, így most érthetően triplázásra készülnek. Süle Dóra, az ETO válogatott középpályása is azok közé tartozik, akik harmadszor is magasba emelhetik az elsőségért járó díszes trófeát.

„Noha több játékos is sérült, bizakodunk és motiváltak vagyunk – mondta az ETO 25 éves játékosa. – Az optimizmusunkat erősíti, hogy a bajnokságban kétszer is legyőztük az MTK-t, s bár hazai pályán fogad bennünket, vélhetően mi sem érezzük magunkat idegenben, hiszen rengetegen kísérnek el bennünket Győrből, és persze támogatnak bennünket a szintén zöld-fehér klubszíneket választó, az Amatőr Kupa-döntőben játszó mezőörsiek is. Csak megerősíteni tudom, minden vágyam az, hogy harmadszor is kupagyőztesnek mondhassam magam.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik