NB III: „Az én nevemet nem fogják besározni!”

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.08.22. 12:39
null
Képünk illusztráció<br />(Jászberény–Sajóbábony 6–1, sárga mezben a sajóbábonyiak – fotó: Pesti József/Új Néplap)
Nem maradt következmények nélkül, hogy a Sajóbábony 5–0-ra kikapott a DVSC II-től a labdarúgó NB III legutóbbi fordulójában, és az egyes játékosai nem megfelelő hozzáállását kárhoztató, a mérkőzéssel kapcsolatban a klubhoz beérkező „negatív információkról” beszélő Vígh Ferenc vezetőedző szavaiból ítélve elképzelhető, hogy további folytatása is lesz az ügynek.

„Szégyellem magam, de remélem, minden játékosom el tud számolni a lelkiismeretével! Ennek a mérkőzésnek még biztosan lesz következménye” – ígérte a meccs utáni rövid nyilatkozatában Vígh Ferenc, aki néhány nappal később a klub honlapjának beszámolt a további fejleményekről.

„Súlyos vereséget szenvedtünk, és a játékunk is kilátástalannak tűnt. Nem mellékesen rengeteg negatív információ érkezett a vezetők részére a mérkőzéssel kapcsolatosan, amit mindenféleképpen szerettünk volna kivizsgálni, és letisztázni elsősorban az egyesület, edzőink és játékosaink jó híre, becsülete megőrzése miatt” – mondta Vígh.

A vezetőség rendkívüli ülést tartott, és három játékost azonnali hatállyal felmentett az edzések, a mérkőzések további látogatása alól nem megfelelő hozzáállásuk miatt.

„Az egyesület részéről lezártnak tekintettük volna az esetet, de mivel az én nevem is negatívan szóba került, ezért azt kértem, az MLSZ-nek is jelezzük az esetet, és ha úgy határoznak, akkor a rendőrség bevonására is szükség lehet. Az én nevemet, becsületemet irigy, rosszindulatú, tudatlan magyar emberek nem fogják besározni, rágalmazni! Úgyhogy nyugodtan jöhet a nyomozás is, ha kell, én állok elébe!”

Vigh hozzátette: a hétvégi mérkőzés után több játékosa is jelezte, ha nem születik súlyos szankció, akkor ők adják le a szerelésüket.

„Nagyon sajnálom a történteket, mert az én felelősségem, én igazoltam ezt a keretet. Három, ezen a szinten extra játékostól kellett megválnunk. Nagyon nehéz dolgunk volt eddig is a bent maradást illetően. Az elnök úr szavaival élve inkább essünk ki, de emelt fővel és becsülettel” – mondta a tréner, nem nevesítve a három menesztett labdarúgót.

A vasárnapi, Tiszaújváros elleni mérkőzés előtt csak tizenhárom mezőnyjátékos áll az edző rendelkezésére. „Nem várunk túl sokat a srácoktól, csak annyit kérünk, akarjanak focizni, és vigyék ki a szívüket a pályára.”

A Sajóbábony – amely a DVSC II előtt a Jászberénytől is súlyos vereséget szenvedett (1–6) – négy forduló után négy ponttal a Keleti csoport 16. helyén áll.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik