PMFC: még mindig csak tizenketten edzenek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.03. 15:08
Továbbra is Kulcsár Árpád tartja az edzéseket a PMFC-nél, amelynél csütörtökön is csak tizenkét labdarúgó tréningezett. Mint ismert, a pécsiek nem kaptak élvonalbeli licencet, ezért hiába maradtak benn az időközben Felcsútra igazoló Robert Jarni vezérletével, a következő szezonban csak az NB III-ban indulhatnak.

„Az utolsó pillanatban vagyunk – reagált a létszámhiányt felvető bama.hu kérdésére Kulcsár Árpád. – Természetesen mindenki tisztában van vele, hogy csúszásban vagyunk, de nemcsak az első csapatot, hanem az utánpótlást illetően is. Előbbinek ugyebár nagyon fontos lenne már az első évben felkerülnie, a másodosztály mégiscsak profi szintet jelentene, ami kellő vonzerő lehet a fiatalok számára. Az utánpótlást pedig egy év múlva minősíteni fogják, s bizony a folytatásban azok járnak majd a legjobban, akik a legmagasabb kategóriába tartoznak.”bama.hu kérdésére Kulcsár Árpád. – Természetesen mindenki tisztában van vele, hogy csúszásban vagyunk, de nemcsak az első csapatot, hanem az utánpótlást illetően is. Előbbinek ugyebár nagyon fontos lenne már az első évben felkerülnie, a másodosztály mégiscsak profi szintet jelentene, ami kellő vonzerő lehet a fiatalok számára. Az utánpótlást pedig egy év múlva minősíteni fogják, s bizony a folytatásban azok járnak majd a legjobban, akik a legmagasabb kategóriába tartoznak.”

Győri János ügyvezető igazgató elmondta, folyamatosan tárgyalnak, felvették a kapcsolatot több élvonalbeli és másodosztályú klubbal is, amelyektől esetleg tudnak játékosokat szerződtetni.

„Ám azt is látni kell, hogy az sem megoldás, ha húsz helyről jön a húsz futballista, így nem lehet csapatot kialakítani – mondta Győri. – Összefogásra lenne szükség a PMFC, a Kozármisleny és a Szentlőrinc között egy olyan együttműködés létrehozására, amellyel egymást segíthetnénk. A régió futballja nagyon rosszul járt ezen a nyáron, a PMFC az NB III-ba került, a Kozármisleny pedig nem jutott fel onnan. Ebből a helyzetből csak akkor tudunk előre lépni, ha támogatjuk egymást.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik