Márkus Tibor álma 30 évesen válhat valóra – játszhat a nagy Fradiban

Vágólapra másolva!
2009.01.30. 07:11
Gyerekfejjel ment el, felnőtt férfiként tért vissza Márkus Tibor a Ferencvároshoz. Noha a Vasasban kezdte pályafutását, mégis a Fradit tartja nevelőegyesületének, hiszen annak idején a zöld-fehér egyletben kapaszkodott fel a ranglétrán, s egészen a tartalékcsapatig jutott. De annál följebb már nem számoltak vele, így sokáig csupán vágy maradt számára a ferencvárosi szereplés.
Már csak az a kérdés, hogy a Fradiban több játéklehetőség jut-e Márkusnak?
Fotó: Németh Péter
Már csak az a kérdés, hogy a Fradiban több játéklehetőség jut-e Márkusnak?
Már csak az a kérdés, hogy a Fradiban több játéklehetőség jut-e Márkusnak?
Fotó: Németh Péter
Már csak az a kérdés, hogy a Fradiban több játéklehetőség jut-e Márkusnak?

Harmincévesen azonban beteljesülhet az álom. Márkus Tiborra (is) vár a feladat, hogy segítségével a Fradi visszajusson az élvonalba. Legutóbb Pakson futballozott – már ha bekerült a csapatba.

Ez azonban ritkán történt meg vele, az ősszel mindössze ötször játszott, kezdőként csak kétszer. A korábban a góljairól elhíresült csatár az elmúlt fél évben egyszer sem örülhetett, pedig még mindig remek támadónak tartják a szakemberek. Most télen mégis könnyű szívvel mondtak le róla a paksiak, s noha szerződését nem bontották fel, alig várták, hogy kölcsönadják. A múlt hét végén aztán elérkezett a pillanat: a Ferencváros felvette a kapcsolatot a játékossal és a Pakssal, s megszületett az egyezség – Márkus Tibor fél évig újra egykori klubját szolgálja.

– A csütörtök délelőtti edzésen mutatkozott be, s hamarosan lógott a nyelve…
– Csak kapkodtam a levegőt – mondta Márkus Tibor. – Rendkívül pörgős edzés részese lehettem. Az az igazság, ebben az évben először találkoztam a labdával, eddig jobbára csak futottam egy erőnléti edző felügyelete mellett. Persze a labdával minden más, ráadásul Bobby Davison szinte percnyi pihenőt sem engedélyezett. De nem lesz gond, néhány nap, és utolérem a többieket.

– Tíz és fél év után jelentkezett újra edzésre az Üllői úton…
– Gyermekként mindig arról álmodoztam, hogy a Fradiban futballozhassak, de sajnos csak a tartalékegyüttesig jutottam. Noha nem esett jól, hogy lemondtak rólam, megértettem, akkoriban nehéz lett volna a csapatba kerülés.

AZ INTERJÚ TELJES SZÖVEGÉT, VALAMINT EGYKORI EDZŐINEK VÉLEMÉNYÉT MÁRKUS TIBORRÓL A NEMZETI SPORT PÉNTEKEN MEGJELENŐ SZÁMÁBAN OLVASHATJA!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik