Csank: Úgy éreztem, jönnöm kell és megpróbálni alkotni valamit

Vágólapra másolva!
2007.07.04. 22:10
Címkék
A magyar labdarúgó-bajnokság másodosztályának Keleti csoportjában szereplő Ferencváros megegyezett Csank Jánossal, így a 61 éves szakember irányítja majd a zöld-fehérek szakmai munkáját az elkövetkező idényben. A Diósgyőri VTK leköszönő mestere a Ferencváros hivatalos honlapjának, az ftc.hunak adott nyilatkozatában beszélt terveiről, valamint a csapat előtt álló feladatokról. A DVTK kispadjára Pajkos János ül le, a mesterrel egy plusz egyéves szerződést kötött a klub, áll az egyesület hivatalos internetes oldalán.
Csank János úgy érzi, segítenie kell a nagymúlu klubbon
NS-archív
Csank János úgy érzi, segítenie kell a nagymúlu klubbon
Csank János úgy érzi, segítenie kell a nagymúlu klubbon
NS-archív
Csank János úgy érzi, segítenie kell a nagymúlu klubbon

Visszatért az Üllői útra a nagy vadász! Csank János egy plusz egyéves szerződést kötött a tavaly nyáron az elsőosztályú indulástól ellentmondásos körülmények között megfosztott klubbal.

"Nem vagyok egy kalandor, de most igenis mocorog bennem valami" - olvasható Csank János a 100%Fradinak adott nyilatkozatából kivett részlet a ferencvárosi honlapon.

Csank elismeri, hogy a jó értelemben vett kalandvágy vezérelte, amikor a biztos diósgyőri állását felcserélte a rengeteg buktatóval és akadállyal megspékelt kilencedik kerületi kihívásra.

"Úgy éreztem, jönnöm kell, és megpróbálni alkotni valamit" - folytatta a szerződéskötés hátterében megbúvó egyszerű, ám mégis emberi érzések felsorolást az régi-új Fradi-mester.

A Váccal 94-ben bajnoki címet ünneplő edző természetesen a jövőről is beszélt: szerinte az elkövetkező szezonban csakis a feljutás lehet a cél a Ferencváros számára.

"Vissza kell kerülni az élvonalba. Sőt, ez a minimális elvárás, a vezetők azt várják, hogy imponálóan sikerüljön mindez, ne csak éppenhogy bukdácsolva. Mindent megteszek, hogy ez sikerüljön"

ADATBANKUNKBÓL

A Diósgyőrtől távozó szakember már ült a ferencvárosi kispadon: 2000–2001-es és a 2001–2002-es idény őszi felében összesen 58 mérkőzésen irányította a zöld-fehéreket, 2001-ben bajnoki címet nyert az együttessel.

A Ferencváros mesterét hivatalosan csütörtökön, az Üllői úti székházban tartandó sajtótájékoztató keretében mutatják be.

PAJKOS JÁNOS: EGY PLUSZ EGY ÉV
Mindössze három órán át volt edző nélkül a diósgyőri együttes, ugyanis Csank János távozása után máris megszületett a megállapodás Pajkos Jánossal. A szakembernek cseppet sem ismeretlen a közeg, a régi-új mesterrel egy plusz egyéves szerződést kötött a miskoli klub. A 49 esztendős tréner UEFA pro liicenccel rendelkezik, korábban két időszakban irányította a borsodiakat. Először 2002 telétől 2003 tavaszáig, aztán pedig 2005 őszétől 2006 nyaráig - olvasható a dvtk.hu-n.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik