A menedzser válaszol a győri kritikára: Nenad Lukics kiváló fizikai állapotban van!

BORSOS LÁSZLÓBORSOS LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2024.10.16. 20:56
Nenad Lukics augusztus közepe óta nem játszott az ETO FC NB I-es csapatában (Fotó: Kovács Péter)
Borbély Balázs, az ETO FC Győr vezetőedzője szerint Nenad Lukics nincs olyan állapotban, hogy megállja a helyét az NB I-ben, a tartalékcsapattal készülő szerb csatárt képviselő Papp Bence azonban mérésekre hivatkozva cáfol.

NAGY REMÉNYEKKEL ÉRKEZETT Győrbe, de mindeddig nem váltotta be őket Nenad Lukics. A Bp. Honvédban hatvanhat tétmeccsen harminc gólt szerző szerb csatár 2024 januárjában Kínából tért vissza Magyarországra, ám az ETO FC Győrben sokkal rosszabb a mérlege: a Merkantil Bank Ligában tizenhárom bajnokin két találatot jegyzett, az élvonalban pedig négy találkozón egyet. Mivel augusztus 16. óta nem játszott, a meccskeretben pedig augusztus 31-én szerepelt legutóbb (helyét a szeptember 3-án igazolt algériai Ahmed Nadir Benbuali vette át), Borbély Balázs vezetőedző az egyesület szurkolói ankétján adott magyarázatot arra, miért mellőzi 32 éves játékosát: „Nenad Lukicsnak négy meccsen keresztül adtunk lehetőséget az NB I-ben, viszont nem tudta hozni azt a formát és minőséget, amit a bajnokság megkövetel. Ezért közösen azt a döntést hoztuk, hogy igazolunk a helyére egy játékost, őt pedig visszatesszük az NB III-ba, mert nincs százszázalékos állapotban, emiatt nem is tud NB I-es minőséget nyújtani.”

A játékos ügyeit képviselő Papp Bence a hír megjelenése után megkereste lapunkat, hogy tisztázza futballistája helyzetét.

„A legnagyobb tisztelettel vagyok minden klub, sportvezető és vezetőedző iránt, tisztelem az ETO FC Győrt is, de senki sem gondolhatja komolyan, hogy Nenad Lukics, aki négy év alatt csaknem száz gólban vállalt szerepet, a magyarnál jóval erősebb szerb bajnokság gólkirálya és legjobb játékosa, illetve az első két magyarországi idényében a legjobb három center egyike volt, nem tud segíteni az NB I-ben – mondta a BePro Career Agency játékosügynöke. – Szakmailag lehet indokolni egy ilyen helyzetet, ami azonban biztos: Nenad Lukics nagyon jó formában van. Független, profi teljesítményelemző központ által végzett mérések mutatják, sokkal jobb fizikai állapotban van annál, mint amikor a Honvédban tizenöt gólt szerzett, úgyhogy minden ezzel ellentétes megnyilvánulás nem igaz, kategorikusan visszautasítom őket! Kevés olyan típusú támadó van, mint ő, akinek kifinomult érzéke van az első labdaérintésekhez, a helyzetek kialakításához, a befejezésekhez, ám az érvényesüléséhez az kell, hogy labdát kapjon. Nálam sokkal jobban kvalifikált elemzők biztosan megfejtették már, mi volt a különbség a csapat első négy-öt fordulóban és az azóta lejátszott meccseken mutatott játéka között – biztosan nem az, hogy Nenad Lukics nem futott eleget. Egy ilyen játékosra azt mondani egy kiesőjelöltnél, hogy nem tud segíteni, viccnek is rossz. A futballista teszi a dolgát, készen áll, hogy segítse az ETO-t, de ha erre nincs szüksége a klubnak, meg kell találnunk a közös megoldást. Jövő nyárig van szerződése, addig maximálisan beleteszi azt a munkát, amit engednek neki.”

 

e

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik