„Azt hittem, igazat mond, de átvert” – ezért nem tudta védeni a Szpari kapusa testvére, Tóth Milán tizenegyesét

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2024.09.14. 23:45
Tóth Balázs először védte a Nyíregyháza kapuját, két tizenegyest is megfogott (Fotó: Török Attila)
A tizenegyespárbajban már nem úszhatta meg Tóth Milán, hogy szembeálljon az öccsével, aki a Vasas elleni Magyar Kupa-mérkőzésen először védte a Nyíregyháza kapuját. Tóth Balázs érezte, hogy legalább egy büntetőt megfog – többek között erről is beszélt az NSO Tv-nek.

„Beszéltünk már arról korábban, ha Milán tizenegyest lőne nekem, azt hogyan rúgná. Ugyanúgy, ahogy szokta, vagy nem. Azt mondta, megváltoztatná, nem torpanna meg. Nem tette, én meg nem készültem fel erre, azt hittem, igazat mond, de átvert. Egyébként nagyon jól rúgja, nem tudtam mit kezdeni vele” – árulta el Tóth Balázs, a tizenegyespárbaj során miért nem tudta hárítani testvére, Tóth Milán lövését. 

A Vasas csatára akár a mérkőzésen is „párbajozhatott” volna az öccsével, de a büntetőt Radó András végezte el, a 20 éves kapus pedig védett. Videónkban elmondja, hogy a bátyja miatta nem vállalta-e a tizenegyes elvégzését, illetve honnan tudta, hogy hová lövi a labdát a rutinos csatár. Emellett szóba kerül a büntető előtti ütközés, amely a két testvér között történt, a Nyíregyházának továbbjutást jelentő tizenegyes hárítása, illetve az azt követő ünneplés. Valamint arról is beszél a kapus, hogyan élte meg az első mérkőzését a Szpari kapujában. 

MAGYAR KUPA
3. FORDULÓ (A 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT) 

Vasas FC (NB II)–Nyíregyháza Spartacus FC 1–1, 11-esekkel: 6–7
Budapest, Illovszky Rudolf Stadion, 1519 néző. Vezette: Erdős 
Vasas: Kiss Á. Ódor, Otigba, Iyinbor (Lehoczky 103.), Doktorics (Deutsch L., 85.) Szánthó (Vida M., 63.), Urblík, Hidi M. (Cseke, 91.), Rácz B. Radó (Könyves, 77.), Tóth M. Vezetőedző: Pintér Attila
Nyíregyháza: Tóth B. Jokics (Keresztes 102.), Alaxai (Gengeliczki 81.), Baki, Leoni (Nagy B., a szünetben) – Keita, Toma (Kvekveszkiri, 87.) – Navrátil, Gresó (Pinte, a szünetben), Kovácsréti – Eppel (Ramos, 68.). Vezetőedző: Tímár Krisztián
Gólszerző: Urblík (8.), ill. Eppel (58.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik