Lagosi történet – Somogyi Zsolt jegyzete

SOMOGYI ZSOLTSOMOGYI ZSOLT
Vágólapra másolva!
2024.08.19. 00:26

HATALMAS GÓL VOLT! Minden Fradi–Újpest külön történet, hősökkel, felfedezettekkel, csalódásokkal. A szombat esti összecsapás is emlékezetes lehet sok szempontból: Varga Barnabás visszatérését, meccs előtti bemutatását a stadion falait repesztő üvöltéssel fogadta a hazai tábor (a lila-fehérek nem örültek ennek, de júniusban, a skótok elleni Eb-meccsen ők is aggódtak a súlyos sérülést szenvedő csatárért), Gruber Zsombor 19 évesen először volt kezdő a Ferencvárosban, és rögtön a derbin, fiatal magyarként érezhető szeretettel figyelték őt a drukkerek. Riccardo Piscitelli Mezőkövesdről érkezett Újpestre, a borsodi klub kiesett, de azt mindenki látta, az olasz kapus mire képes − leginkább rajta múlt, hogy ő legyen a meccs hőse, megmutatta, miért érte meg a Megyeri útra csábítani.

Ám a szombati mérkőzés leginkább egy Lagosban született fiúról marad emlékezetes. Tosin Kehinde 1998-ban látta meg a napvilágot, hatévesen családja Angliába költözött, a kissrác Manchesterben kezdett el futballozni, egy évig a City, négy éven át a United utánpótlásában szerepelt, 2019 és 2023 között a dán Randers játékosa volt, tavaly érkezett az Üllői útra, s eddig kimondottan balszerencsés volt. Amint megérkezett, megsérült, műteni kellett, ezért az előző bajnokságban mindössze három élvonalbeli meccsen 28 percet tölthetett a pályán, öt NB III-as bajnokin szerepelt (például a Majos vagy a Mohács ellen), de a klub bízott benne, hogy elérkezik az ő ideje. Az idén egy percet kapott Diósgyőrben, és szombaton becserélték az Újpest ellen.

Tudjuk, a klub a nemzetközi kupában igyekszik sikeres lenni, ehhez keres gyors, gólveszélyes támadókat, és mert belőlük egyre több szerepel a keretben, a szakmai stáb bízhat benne, a konkurenciaharc, a posztokért zajló versenyfutás garantálja a motivációt. Bárki játéklehetőséghez jut, jól tudhatja, hányan pályáznak a helyére, ezért mindig, minden meccsen bizonyítani kell. Így történhetett, hogy amikor Tosin Kehinde megindult a labdával, a lelke mélyén ezer oka volt, hogy gólt akarjon lőni: a lagosi gyerekkor, a manchesteri évek után a ferencvárosiak bizalmát meghálálni, a szakmai stábnak, a társaknak megmutatni, mire képes. A sérülés miatt pályán kívül töltött hónapok után a zsúfolásig telt stadionban lehetett a legjobban igazolni: itt vagyok én is, lehet rám számítani!

Minden Fradi–Újpest külön történet: a szombati sztori csattanóját Tosin Kehinde írta.

 A Nemzeti Sport munkatársainak további véleménycikkeit itt olvashatja! 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik