Csalás miatt feljelentést tesz Kuznyecov Szergej ügyében a DVTK

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2024.07.15. 18:50
Kuznyecov Szergej a DVTK vezetőedzőjeként 2023 tavaszán (Fotó: Árvai Károly)
A fenti címmel került fel a labdarúgó NB I-ben szereplő DVTK hivatalos honlapjára a klub közleménye hétfő kora este. Az ügy előzménye, hogy Kuznyecov Szergej jogi képviselői az edző februári menesztését követően eljárást kezdeményeztek a klub ellen a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségnél, aminek következtében a FIFA ideiglenesen kizárta a DVTK-t az átigazolásból. Ennek ellenére a DVTK ebben az átigazolási időszakban is tud majd igazolni, a most szerződtetni kívánt játékosoknak lesz játékengedélyük – olvasható a dvtk.eu-n.

 

„Álláspontunk szerint a Kuznyecov Szergej-ügyben készült FIFA-beadványban, az ügyben jelentőséggel bíró angol nyelvű fordításokban, mindegyikből kimaradt, hogy Kuznyecov magyar állampolgárként kötött szerződést, ezáltal megtévesztésre került a FIFA, mivel az iratokból nem derült ki számára, hogy korábbi vezetőedzőnk magyar állampolgár is. Erre való tekintettel ugyanis, jogvitája a DVTK-val nem tartozna a FIFA hatáskörébe, hanem a magyar nemzeti jog hatálya alá tartozik. Kuznyecov Szergej egyébként munkaügyi pert is indított klubunk ellen Magyarországon, ez esetben magyar állampolgárként” – idézi a klubhonlap dr. Dányi Szilárdot, a klub jogi képviselőjét.

„A klub mindent megtesz annak érdekében, hogy a FIFA ideiglenes döntését megváltoztassa, de amennyiben a fellebbezéseink sikertelenek lennének, vagy rövid időn belül nem eredményeznék az átigazolásból való kizáró határozat visszavonását, klubunk akkor is biztosítani fogja az átigazoláshoz való jog visszaszerzését, vagyis a most szerződtetni kívánt játékosoknak lesz játékengedélyük, így ezen ügy a DVTK labdarúgócsapatának szakmai működését semmilyen formában nem befolyásolja majd” – tette hozzá dr. Bajúsz Endre, a DVTK sportigazgatója.

Ahogy az ügyben bármilyen érdemi változás történik, a DVTK tájékoztatja a szurkolóit és a közvéleményt – zárul a közlemény.

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik