Kuznyecov a szurkolók előtt vitatkozott a vezetőkkel – ezért meneszthették a DVTK-tól

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2024.02.01. 14:25
Kiderült, miért meneszthették Kuznyecovot (Fotó: Kovács Péter)
A Diósgyőri Szurkolói Koordinációs Iroda közzétette a DVTK-szurkolók és a klub vezetősége, illetve Kuznyecov Szergej, azóta leváltott vezetőedző közti keddi nyilvános találkozóról szóló beszámolóját – úgy tudjuk, hogy az ezen az eseményen a vezetőedző és a klubvezetőség között kialakult vita vezetett a szakvezető szerdai menesztéséhez.

„A szurkolók, a klubvezetők és Szergej Kuznyecov közötti keddi, nyilvános beszélgetésen először a DVTK elnöke, Sántha Gergely mondott köszönetet a drukkereknek, hogy az őszi szezon második legnagyobb nézőszámát produkáltuk az NB I-ben. Ezután pedig Bajúsz Endre sportigazgató összegezte az őszi szezont és beszélt a téli átigazolásokról. Elmondta, hogy a fiatalszabály által kapott több százmilliós, akár félmilliárd forintnál nagyobb támogatás a költségvetés része, így ezt teljesíteniük kell, ezért tavasszal a korábbiaknál több fiatal játékos kaphat lehetőséget. Elhangzott, hogy csatárposzton terveztek még erősítést, sőt megegyezés is történt egy játékossal, végül azonban a labdarúgó meggondolta magát” – derül ki a Diósgyőri Szurkolói Koordinációs Iroda Facebookon közzétett beszámolójából.

Ezután kapcsolódott be a beszélgetésbe Kuznyecov Szergej vezetőedző, aki éles konfliktusba került feletteseivel.

Elmondta, folyamatosan azon dolgoznak, hogy minél jobb játékost tudjanak idehozni, viszont ez nehéz, mivel a klub költségvetése ennyit enged meg, jelenleg 17 bevethető játékosa van három sérült és a három kapus, valamint az akadémisták mellett és ezt nagyon kevésnek tartja. Kifejtette, hogy folyamatosan próbálja megtalálni a megfelelő fiatal játékosokat is, azonban ez nagyon nehéz számára, de mivel ez a klub vezetőségének az elvárása, kényszerpályán van a klub.

Kuznyecov a beszélgetés során megismételte azt a korábban már hangoztatott véleményét, hogy NB II-es költségvetéssel dolgozik a klub, ezért nem tudnak minőségi labdarúgókat igazolni, csak úgy, ha eladnak valakit, s abból az összegből lehet majd szerződtetni (kiderült, hogy télen a dán Marco Lundért fizetett átigazolási díjat a klub).

A jelenlévők közül Bajúsz Endre, valamint Sántha Gergely is cáfolták, hogy NB II-es költségvetése lenne a klub labdarúgó szakosztályának, szerintük az NB I középmezőnyéhez tartozik ebből a szempontból is a DVTK.

A szurkolói tudósítás szerint feszült hangulat alakult ki a két klubvezető és a vezetőedző között, aki meglehetősen borús képet festett a szurkolók elé a tavaszi folytatás kapcsán, amivel az elnök és a sportigazgató nem értett egyet.

Ennek lett aztán az a következménye, hogy a DVTK szerdán bejelentette, hogy menesztették a csapat vezetőedzőjét.

Közös úton indultunk el másfél évvel ezelőtt. Bármilyen sikereket is értünk el, ha valaki letér erről a közös útról, akkor nem tudunk más döntést hozni. A DVTK költségvetése az előző idényhez képest jelentősen nőtt, és a vezetőedző az anyagiakon túl is minden olyan támogatást megkapott, ami a közös céljaink eléréséhez szükséges” – kommentálta az elválást szerdán a klub honlapjának Magyar Mátyás, a DVTK tulajdonosa.

Úgy tudjuk (és ez a fenti beszámolóból is érződik), a kialakult feszült helyzetben szerepet játszott, hogy a vezetőedző és a klubvezetőség más véleményen volt a fiatal játékosok szerepeltetését illetően és az új játékosok kiválasztási folyamatában sem értettek egyet. Ezek vezetek a keddi, szurkolói fórumon elhangzott vitához, majd Szergej Kuznyecov szerdai leváltásához.

A klubot kerestük az ügyben, de a DVTK nem kívánt reagálni.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik