Nyíregyháza: egy hosszabbítás, egy távozó és harc a válogatott középpályásért

PÓR KÁROLYPÓR KÁROLY
Vágólapra másolva!
2024.05.31. 13:39
(
Nagy Dominikot (balról a második) két klub is elcsábítaná Nyíregyházáról (Fotó: Trifonov Éva, archív)
Az élvonalba kilenc év után visszajutó Nyíregyháza pénteken bejelentette, hogy szerződést hosszabbított 27 éves támadójával, Gresó Mátyással, Dankó Gergő ügyvezető pedig a további tervekről nyilatkozott a Nemzeti Sportnak.

 

Szerződést hosszabbított a Nyíregyháza Spartacus Gresó Mátyással – adta hírül a nyiregyhazaspartacus.hu. A 27 esztendős támadó három évvel ezelőtt érkezett a Szparihoz, és azóta 117 tétmeccsen lépett pályára, húsz gólt szerzett. A most befejeződött idényben 36 tétmeccsen 3 gólt ért el, négy gólpasszt adott, és további két évre írt alá az NB II-ből feljutó nyíregyháziakhoz.

Amikor ide kerültem, az volt a cél, hogy jussunk fel a csapattal, ami most sikerült. Megtisztelő, hogy a klubbal, a stábbal, a játékosokkal az élvonalban folytathatom. Nem volt minden év könnyű, volt, hogy nem úgy szerepeltünk, ahogy szerettünk volna, de az idei esztendő fantasztikusan sikerült. Örök élmény marad mind a bajnoki, mind a kupaszereplés. Köszönöm a vezetésnek, hogy lehetőséget kapok, és azon leszek, hogy minél sikeresebben szerepeljünk” – nyilatkozta klubja honlapjának a hosszabbítással kapcsolatban Gresó Mátyás. 

Gresó Mátyíás (balra) és Fekete Tivadar sportigazgató a szerződéshosszabbításkor (Fotó: nyiregyhazasaparctacus.hu)

A kerettel kapcsolatos további tervekről, tárgyalásokról pedig Dankó Gergő ügyvezető nyilatkozott a Nemzeti Sportnak. Elmondta, most, hogy Gresó aláírt, a kölcsönjátékosokat nem számolva még hat futballistának jár le a nyáron a szerződése a Szparinál: Gengeliczki Gergőnek, Kesztyűs Barnának, Fejér Bélának, Nagy Dominiknak, Sigér Ákosnak és Vass Patriknak is. 

Gengeliczki Gergővel már közel a megegyezés és Kesztyűs Barnával is hamarosan megállapodhatunk a folytatásról, de rajtuk kívül is több lejáró szerződésű játékossal tárgyalunk – fogalmazott Dankó Gergő. – Például Nagy Dominikkal, akivel kapcsolatban tisztában vagyunk azzal, hogy több ajánlata is van más kluboktól, de szeretnénk, ha maradna.”

Csütörtökön már beszámoltunk róla, hogy a Vasas szívesen látná a tízszeres válogatott középpályást, aki a most befejeződött idényben 32 meccsen 11 góllal és gólpasszal segítette feljutáshoz a nyírségieket. Ugyanakkor információink szerint a másik feljutó, az ETO FC Győr is szívesen látná.

 

A Nyíregyháza ügyvezetője kérdésünkre a kölcsönjátékosokról is beszélt.

„A Kisvárdáról kölcsönvett Vida Kristopher távozik, ugyanakkor Dala Martin és Farkas Bendegúz klubjával, a Fehérvárral, illetve a Puskás Akadémiával tárgyalunk, hogy a következő idényben is nálunk maradhassanak. Az általunk kölcsönadott játékosok pedig, Cseh Norbert, Németh Barnabás és Pataki Bence is Nyíregyházán fogja elkezdeni a nyári felkészülést” – fogalmazott a sportvezető.

Dankó Gergő hozzátette, az erősítési tervek kialakítása még folyamatban van, és azt is megerősítette, hogy továbbra is Tímár Krisztián vezetőedzővel tervezik a jövőt, akinek a következő idényre is érvényes a szerződése (mint arról beszámoltunk, az Újpest kiszemeltjei között is szerepel a szakember, de hivatalos megkeresés nem történt a fővárosiak részéről). Továbbá arról is beszélt, hogy reményeik szerint az új szezonban visszatérhetnek a balmazújvárosi albérletből Nyíregyházára és az új stadionjukban kezdhetik meg a 2024–2025-ös idényt az NB I-ben. 

 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A NYÍREGYHÁZA SPARTACUSNÁL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatér: Cseh Norbert (Tiszaújváros), Németh Barnabás (Siófok), Pataki Bence (Szentlőrinc)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: 
Kiszemeltek: Dala Martin (Fehérvár FC – kölcsön után), Farkas Bendegúz (Puskás Akadémia – kölcsön után)
Távozók: 
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatér klubjához: Vida Kristopher (Kisvárda) 
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Nagy Dominik (ETO FC Győr, Vasas – szabadon igazolható)

 

 

A Nemzeti Sport segítségével most akár 50 000 forint bónuszhoz juthat – a tippmixpro.hu-n ugyanis az új játékosok első befizetett összege megduplázódik. Ehhez mindössze arra van szüksége, hogy regisztráljon, majd az NSO50 kódot használva töltsön fel egy bizonyos összeget. Regisztráció és részletek itt!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik