A Fehérvár érvényesítette az opcióját, kivásárolta Tóth Balázst Felcsútról – NS-infó

Vágólapra másolva!
2024.05.31. 10:53
Tóth Balázs további két évig maradhat Fehérváron (Fotó: Kovács Péter, archív)
Korábban a Nemzeti Sport adta hírül elsőként, hogy a Fehérvár FC érvényesíti a Puskás Akadémiától nyárig kölcsönvett kapus, Tóth Balázs szerződésében szereplő kivásárlási opciót. Az átigazolási díj rendezése végül az opciós határidő utolsó napján, pénteken történt meg, így további két évig érvényes a 26 esztendős kapus megállapodása, és most már a fehérváriakkal kell megegyezni, ha érdeklődő jelentkezik.

 

 

A Nemzeti Sport már áprilisban jelezte: Fehérváron megszületett a szakmai döntés arról, hogy a klub érvényesíti a Puskás Akadémiától egy évre kölcsönvett kapus, Tóth Balázs szerződésében szereplő kivásárlási opciót. Erre május 31-ig volt lehetősége a Fehérvárnak és a Nemzeti Sport értesülései szerint a klub a határidőig rendezte is a Puskás Akadémia felé az NS-osztályzatok alapján az idény legjobb kapusának bizonyuló játékos átigazolási díját. Úgy tudjuk, Tóth Balázst innentől további kétéves szerződés köti Fehérvárra.

Tehát ha kérő jelentkezik érte, innentől már a Fehérvárral kell megegyezni. Úgy tudjuk, az Újpest például érdeklődik Tóth iránt (ezért is volt fontos a Fehérvárnak, hogy május végéig lehívja az opciót, mert szombattól bárki szerződtethette volna), de még külföldről is befuthat ajánlat, viszont most már a fehérvári vezetőségen múlik Tóth jövője, akit a szakmai stáb vélhetően szeretne megtartani, ezért is jelezték már idejekorán, hogy megtartanák a most befejeződött idényben a csapat egyik legjobbjának számító labdarúgót.

A 26 éves kapus 2008-ban Kazincbarcikáról került a Puskás Akadémia utánpótlásába, azóta egy-egy rövidebb kitérőt leszámítva Felcsúton futballozott, tavaly nyáron került egy évre kölcsönbe Fehérvárra. A most befejeződött idényben 30 NB I-es meccsen 32 gólt kapott, 13 találkozón pedig egyet sem. A válogatottban pályafutása során már hét mérkőzésen ült a kispadon, pályára még nem lépett a nemzeti csapatban. A 26-os Eb-keretbe nem került be, a tartalékok között szerepel a neve.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁSOK A FEHÉRVÁR FC-NÉL
Érkezők: George Dobson (angol, Charlton Athletic – Anglia, szabadon igazolhatóként), Bohdan Melnik (ukrán-magyar, Kisvárda, szabadon igazolhatóként), Tóth Balázs (Puskás Akadémia, kölcsön után végleg) 
Kölcsönből visszatérhet: Franck Bambock (kameruni-francia, Panetolikosz – Görögország), Lirim M. Kastrati (koszovói-albán, NK Lokomotiva Zagreb –  Horvátország) 
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: 
Kiszemeltek:
Távozók: Hangya Szilveszter (szabadon igazolható), Rúben Pinto (Rúben Rafael Melo Silva Pinto, portugál), Szabó Levente (diósgyőri kölcsön után Eintracht Braunschweig – Németország, szabadon igazolhatóként)  
Kölcsönbe távozók: –
Kölcsönből visszatér klubjához: Mamoudou Karamoko (francia-elefántcsontparti, FC Köbenhavn – Dánia)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Bese Barnabás (lejár a szerződése), Dala Martin (Nyíregyháza Spartacus – ismét kölcsönbe?), Fiola Attila (lejár a szerződése), Emil Rockov (szerb-magyar)

 

 

A Nemzeti Sport segítségével most akár 50 000 forint bónuszhoz juthat – a tippmixpro.hu-n ugyanis az új játékosok első befizetett összege megduplázódik. Ehhez mindössze arra van szüksége, hogy regisztráljon, majd az NSO50 kódot használva töltsön fel egy bizonyos összeget. Regisztráció és részletek itt!

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik