Újpest: ha megvan a GVH engedélye, napokon belül jöhet a tulajdonosváltás

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2024.03.19. 12:23
Ha minden igaz, már csak néhány napig ülhet az Újpest FC elnöki székében Roderick Duchatelet (Fotó: MTI, archív)
A Gazdasági Versenyhivatal március 18-i keltezéssel bejelentette, hogy a MOL Vagyonkezelő Kft. megvásárolja a Roderick Duchatelet által az elmúlt hetekben alapított és az Újpest 1885 Futball Kft. tulajdonjogát is birtokló Új Lila Labdarúgó Kft. üzletrészeinek 100 százalékát. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy GVH-nál bejelentették a felek a szándékot, a Versenyhivatal pedig még emelhet ezzel szemben kifogást.

 

„A MOL Vagyonkezelő Kft. megvásárolja az Új Lila Labdarúgó Kft. üzletrészeinek 100%-át, amely révén közvetett egyedüli irányítást szerez az Újpest 1885 Kft., valamint az Újpest Labdarúgó Akadémia Kft. felett” – írja a Gazdasági Versenyhivatal honlapja.

A GVH-nál március 18-án jelentették be a felek az összefonódás szándékát.

A Gazdasági Versenyhivatal ilyenkor az összefonódás-bejelentés tényét és az összefonódás korlátozottan megismerhető, adatot nem tartalmazó, a bejelentők által készített rövid összefoglalóját a honlapján nyilvánosságra hozza. Az összefoglaló nem minősül állásfoglalásnak. Vagyis a GVH az összefonódással szemben még emelhet kifogást. Ez a bejelentés azt jelzi, hogy folyamatban van az engedélyeztetési eljárás.

A Nemzeti Sport ugyanakkor úgy tudja, nem várható, hogy a GVH kifogást emel a tulajdonosváltással szemben. A hivatalos adás-vétel akár napokon belül megtörténhet, ha minden jogi kérdést sikerül rendeznie a feleknek.

Az Új Lila Labdarúgó Kft.-ről azt kell tudni, hogy információink szerint a vevő, vagyis a MOL Vagyonkezelő Kft. kérésére hozta létre néhány hete az Újpest FC belga tulajdonosa, Roderick Duchatelet. Ebbe az új cégbe apportként bevitte az Újpest 1885 Futball Kft.-ben meglevő 98.75 százalékos, illetve az Újpest Labdarúgó Akadémiában meglevő teljes üzletrészét. Ez egy jogtechnikai lépés volt, amit az Újpest FC leendő tulajdonosa kért.

Közben a Nemzeti Sport azt is megtudta, hogy az Újpest FC-nél a napi ügyekért Benczédi Balázs, a leendő új ügyvezető felel majd (az ő várható kinevezéséről elsőként számoltunk be korábban), akinek a munkáját egy futballszakemberekből álló tanácsadói testület segítheti.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik