Komáromi György: Ennyit számít, ha a kedvenc posztomon játszom

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.03.26. 09:21
Komáromi György, a Puskás Akadémia szélsője (jobbra) ismét összecsaphat a bajnokságban Bese Barnabással, a Fehérvár FC tapasztalt védőjével (Fotó: Dömötör Csaba)
Komáromi György, a felcsútiak jó formában futballozó szélsője reméli, játszhat pénteken a vármegyei rangadón, és a Puskás Akadémia legyőzi a Fehérvárt.

Alapvetően Kazahsztánban kellene lennie Komáromi Györgynek, de kisebb sérülése miatt nem csatlakozhatott az U21-es válogatott keretéhez, így lemaradt a csütörtökön Moldova ellen 2–0-ra megnyert felkészülési találkozóról (a gólokat Kerezsi Zalán és Jurek Gábor szerezte), s a keddi, Kazahsztán elleni Európa-bajnoki selejtezőn sem játszik. A Puskás Akadémia 22 éves szélsője természetesen bízik benne, a Szélesi Zoltán irányította csapat győz Almatiban, és persze abban is, hogy pénteken a Fehérvár FC elleni vármegyei rangadón már pályára léphet.

„Valóban, ha nem szenvedtem volna el kisebb izomsérülést a legutóbbi, Ferencváros elleni bajnokin, most Kazahsztánban lennék, így viszont lemaradtam az U21-es válogatott múlt heti felkészülési meccséről és lemaradok a keddi Eb-selejtezőről is – árulta el lapunknak Komáromi György.Remélem, pénteken a Fehérvár ellen már bevethető leszek, nagyon szeretnék játszani és persze jó teljesítménnyel hozzájárulni a három pont itthon tartásához. Az előző fordulóban a Fradi vendégeként jól futballoztunk, igaz, érdekes módon ez szinte mindig így szokott lenni. Az okát nemigen tudom, de tény, ilyenkor rendre sok néző előtt játszunk, mindig jó a hangulat és az is pluszmotivációt jelent, hogy olyan csapat az ellenfelünk, amely a nemzetközi porondon régóta jól teljesít. Ebben az idényben egyszer sem kaptunk ki a zöld-fehérektől, ez azért csak jelent valamit… Talán mondanom sem kell, a Fehérvár elleni meccsnek is megvan a hangulata, már csak azért is, mert ez vármegyei rangadó. Először kétezerhúsz őszén játszottam a Vidi ellen, az még csak a harmadik NB I-es találkozóm volt. Emlékszem, a koronavírus-járvány miatt nagyon fiatal csapattal álltunk fel, de így is volt esélyünk a pontszerzésre, ám a hajrában kaptunk két gólt, és három-egyre kikaptunk. Nyilván sokkal kedvesebb emlék az a bajnoki, amelyen tavaly tavasszal győztes gólt fejeltem, az elsőt pedig jó barátom, Gruber Zsombor lőtte. Összességében kiegyenlített ez a párharc, ugyanakkor nem szabad ebből kiindulni. Saját magunkra figyelünk, megfelelően felkészülünk, és mindent megteszünk, hogy a mérkőzés után már csak három pont hátrányunk legyen a Fehérvárral szemben!”

A legutóbbi, 25. forduló után a székesfehérvári együttes 42 ponttal a harmadik helyen áll az OTP Bank Ligában, a Puskás Akadémia pedig 36 ponttal az ötödik, vagyis nem mindegy, milyen eredményt hoz a párharc. Felcsúton nem csinálnak titkot belőle, szeretnék dobogón befejezni az idényt, ám ehhez hozni kell a pénteki mérkőzést. Mondjuk, egyáltalán nem biztos, hogy a hazai pálya valóban előnyt jelent Komáromi Györgynek és társainak, mert bármennyire hihetetlen, ebben az idényben tizenhárom bajnokiból csak hármat nyertek meg (hat döntetlen és három vereség mellett) – ha komolyan gondolják a dobogós helyezést, ezen a mutatón javítaniuk kell.

„Nem úgy megy hazai pályán, ahogyan szeretnénk, többször is pont nélkül maradtunk, ugyanakkor a legnagyobb különbségű győzelmünk, az MTK elleni hat-egy is a Pancho Arénához köthető  – folytatta Komáromi György. – Bízom benne, sikerül jelentősen javítunk a hazai mérlegünkön, ha pénteken nyerünk, valós esélyünk marad a dobogó elérésére, ellenkező esetben inkább már csak a matekozásban bízhatunk. Hogy nagy különbség van az őszi és a tavaszi önmagam között? A bajnokság első felében kevesebb lehetőséget kaptam, tavasszal viszont kivétel nélkül mindig kezdtem, és Hornyák Zsolt vezetőedző többnyire kedvenc posztomon, a jobb oldalon számít rám. Ebben a szerepkörben nagyon jól érzem magam, meglehet, hogy ez mutatkozik meg a teljesítményemen. Azon leszek, hogy jól teljesítsek a bajnokság hátralévő részében is, és persze bízom a bronzérem megszerzésében.”
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik