Kalmár megerősítette: megműtötték, kihagyja az Európa-bajnokságot

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2024.01.27. 16:24
Kalmár Zsolt az Eb-n biztosan nem lép pályára (Fotó: Árvai Károly)
Pénteken megírtuk, úgy tudjuk, hogy a labdarúgó NB I-ben szereplő Fehérvár FC középpályása, Kalmár Zsolt térdét megműtötték, féléves kihagyás vár rá, így lemarad a nyári németországi Európa-bajnokságról. A 36-szoros válogatott játékos most a hivatalos Facebook-oldalán megerősítette a hírt.

Kalmár Zsolt így fogalmazott a bejegyzésében: 

Sajnos igazak a hírek, hogy egy térdműtéten estem át a napokban. Komoly döntést kellett meghoznom a karrierem szempontjából, hogy a jövőben fájdalommentesen játsszak, és 100 százalékos teljesítményt tudjak nyújtani. A jövőm és a karrierem szempontjából úgy láttam jónak, hogy most kell ezt megtennem! Jelentősen megnehezítette a helyzetemet annak a tudata, hogy nyáron Európa-bajnokság van, ami számomra nagyon fontos. Azonban nem tehetem meg a csapattársaimmal és magammal szemben azt , hogy úgy lépjek pályára, hogy nem tudok 100 százalékos teljesítményt nyújtani a klubcsapatomban és válogatottban egyaránt. Nagyon szépen köszönöm a sok jó kívánságot, aki ismer, az tudja, hogy mindent megteszek azért, hogy minél előbb visszatérjek a pályára!

Ha visszatekintünk a pályafutására, láthatjuk, elképesztően balszerencsés, és a sérülések rendre megakadályozták az előrelépésben. Hogy csak néhány példát említsünk: 2019 novemberében eltört a bokája az Uruguay elleni felkészülési mérkőzésen (1–2), amely a Puskás Aréna nyitó meccse volt egyben; 2021. március végén, az Andorra elleni világbajnoki selejtezőn (4–1) külső oldalszalag-szakadást szenvedett, így lemaradt a részben hazai rendezésű Eb-ről.

A futballista a 2022–2023-as idényben nyolc gólt szerzett a DAC-ban, majd tavaly nyáron a Fehérvárhoz szerződött. Az ősszel tizenegy bajnokin három gólt szerzett, csapata erőssége volt, de a november végi, Kecskeméti TE elleni bajnokin (3–3) megsérült, s decemberben meg is kellett műteni, a hivatalos beszámoló szerint „az ismételt vizsgálatok a korábbi lágyéktáji sérülés műtéti ellátását tették szükségessé, felépülése előreláthatólag több hónapot vesz igénybe”.

Csakhogy a térde is fájt, s kiderült, nagy a baj, gyakorlatilag nem volt porc a térdében, elkerülhetetlenné vált az újabb beavatkozás, amely a napokban megtörtént, és körülbelül féléves kihagyás vár rá.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik