Felkészülés: a DVSC, a Paks és a DVTK meccsén sem született gól

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.01.24. 18:22
null
Nem tudta legyűrni svéd ellenfelét a DVTK (Fotó: dvtk.eu)
Nem született gól a labdarúgó NB I-ben érdekelt csapatok délutáni felkészülési mérkőzésein – a DVSC a szerb Novi Pazarral, a Paks az osztrák Blau Weiss Linzzel, míg a DVTK a svéd Hammarbyval játszott döntetlent.

 

„Jó mérkőzést vívtunk, mert a Linz fizikailag és taktikailag is jól játszott. Nem tudtuk úgy feltörni ezt a fajta védekezést, amivel ma szembenéztünk, ahogy szoktuk. Igazából kevés helyzetet dolgoztunk ki, összesen egy meccslabdánk volt a találkozó vége felé, ami egyelőre kevés. A csapatjátékunk működött, de a támadóharmad ma kevésnek bizonyult. Nem vagyunk még kész a bajnokságra” – értékelte csapata döntetlenjét Bognár György, a Paks vezetőedzője.

A DVTK a nap második felkészülési meccsén – ezt megelőzően a Topolyával játszott 1–1-es döntetlent – mezőnyfölényben játszott, de hiába dolgozott ki egymás után helyzeteket, kétszer is a kapufát is találták el Kuznyecov Szergej tanítványai. A másik oldalon Artem Odincov kivédett egy svéd tizenegyest, így a borsodiak döntetlennel zárták a spanyolországi edzőtábort.

A DVSC nem játszott közönségcsalogató meccset szerb ellenfeléve, de így is akadtak helyzetei a Novi Pazar kapuja előtt. A számos korábbi NB I-es légióst – így például Filip Pajovicsot vagy Marko Scsepovicsot – felvonultató szerbek egyetlen nagy lehetősége a 65. percben adódott, de a 18 esztendős Erdélyi Benedek védeni tudott. Kilencven perc alatt egyik fél sem tudta feltörni a másik védelmét, a hajdúságiak csütörtökön a Buducsnoszt Podgorica ellen folytatják a törökországi edzőtábort.

NB I-ES CSAPATOK FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEI
Paksi FC–FC Blau-Weiss Linz (osztrák) 0–0
PAKS: Szappanos – Vas, Kinyik, Lenzsér – Kovács, Papp, Mezei, Windecker, Osváth (Kocsis, a szünetben) – Haraszti, Hahn (Böde, a szünetben). A 62. perctől: Simon – Lépő, Szélpál, Debreceni – Skribek, Horváth, Balogh, Szabó, Kocsis – Könyves, Böde

Debreceni VSC–FK Novi Pazar (szerb) 0–0
DVSC: Erdélyi – Baranyai, Dreskovics, Romancsuk, Hornyák – Ojediran, Tuboly – Szécsi (Bódi, a szünetben), Szuhodovszki (Bévárdi, 69.), Joao Oliveira (Kiziridisz, a szünetben) – Batai (Cibla, 91.)

Diósgyőri VTK–Hammarby IF (svéd) 0–0
DVTK: Odincov – Gera, Szatmári, Lund, Bitok – Holdampf, Vallejo, Popadiuc – Pernambuco, Kampecisz, Pozeg-Vancas

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik