NB I: A kecskeméti pályán a ziccer nem ziccer – Horváth Dávid

Vágólapra másolva!
2023.12.02. 15:39
null
A kecskeméti sártengerben játszottak a csapatok (Fotó: Koncz Márton)
Igen nehéz pályaviszonyok mellett az MTK gyűjtötte be a három pontot Kecskeméten a labdarúgó NB I 15. fordulójában,  méghozzá úgy, hogy mind a három gól tizenegyesből született. A találkozó után így értékeltek a vezetőedzők.

Az MTK Budapest trénere, Horváth Dávid arról beszélt, hogyan készültek erre a találkozóra.

„Nagyon fókuszáltan, mert nem hagyhattuk figyelmen kívül a decemberi időjárást. Tudtuk, hogy a pálya talaja elég mély lesz, ennek szenteltük alá a mentális felkészítést. A taktikai elemek is erről szóltak, de most a küzdőszellem maximalizálása volt a fontos. A második labdákra nagyon kellett figyelni, illetve minden olyan dologra, ami fizikális játékot követel meg. Felnőttünk ebben a hazaiakhoz, pedig nekünk nem ez a fő profilunk. Változtatnunk kellett, de jól működött, főleg a második félidőben. Láttuk, hogy ezen a pályán a ziccer nem ziccer, úgyhogy tizenegyesekkel nyertünk. Megmutattuk, hogy ilyen módon is tudunk győzni. Nem nyafogtunk, nem kerestük a kifogásokat, hanem szerettünk volna ebben is jobbak lenni. Jól dolgoztunk, jó munkát végeztünk – direkt ezekkel a szavakkal élek.”

HORVÁTH DÁVID SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA

A Kecskeméti TE vezetőedzője, Szabó István is arról beszélt: volt játéktervük a saras, mély talajra.

„Próbáltuk ehhez alakítani a taktikát. Az első félidőben hamar hátrányba kerültünk, kockáztatnunk kellett egy kicsivel többet. Gyűrte egymást a két csapat, talán nekünk volt több lehetőségünk, aztán jogos büntetővel egyenlítettünk. A szünetben kényszerű csere volt, sajnos Szuhodovszki Soma megsérült. Aztán szinte végig egykapuztunk, de az MTK jól használta ki a lehetőségét. Rendre az volt az érzésem, hogy visszatértünk a rossz megoldásokhoz: kár volt mindkét büntető előtt csúszni, menni, mert szerintem nem voltak a kapunkra olyan veszélyes szituációk, miközben ezen a talajon azért elég veszélyes. Amikor meg lőni kellett volna, nem lőttünk, így hiába helyeztünk nyomást az ellenfélre. Gratulálok az MTK-nak, másodszorra győzött le minket, ez biztos nem véletlen. Megyünk tovább, most az a fontos nekünk, hogy mi lesz Somával.”

SZABÓ ISTVÁN SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA

ZEKE: MOST RAJTUNK IS KIFOGOTT A PÁLYÁNK

LABDARÚGÓ NB I
15. FORDULÓ

Kecskeméti TE–MTK Budapest 1–2 (11)
Kecskemét,Széktói Stadion. 1824 néző.Vezette:Rúsz Márton
Gólszerző:
Horváth K. (45+1. – 11-esből), ill. Antonov, (13., 60. – mind a kettőt 11-esből)

ONLINE SZÖVEGES KÖZVETÍTÉS ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik