MTK: Itt az ideje nyernünk – Németh Kriszitán

CSERHÁTI ANDRÁSCSERHÁTI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2023.08.09. 07:57
null
Németh Krisztián (fehérben) egymaga kevés ahhoz, hogy meccset nyerjen az MTK (Fotó: MTK Budapest)
A bajnoki idényben eddig csak Németh Krisztián volt eredményes a kék-fehéreknél, de a 37-szeres válogatott csatár boldogabb lenne, ha legalább egy meccsen három pontot gyűjtöttek volna.

Egyelőre nagyszerű Németh Krisztián mérlege: az MTK Budapest csatára az eddigi két bajnokin (Paksi FC 1–1, ZTE FC 1–2) két gólt szerzett, csak ő volt eredményes a kék-fehéreknél...

„A góljaimnak természetesen örülök, de annak még jobban örülnék, ha ennek köszönhetően legalább egy bajnokit meg is nyertünk volna – mondta lapunknak az MTK 34 éves, 37-szeres válogatott futballistája. – Úgy érzem, a Paks és a Zete ellen is jól játszottunk, de több nagy lehetőséget is kihasználatlanul hagytunk, miközben elkövettünk hibákat, ezért nem nyerhettünk. Látni kell, nem mindig az az együttes szerzi meg a három pontot, amely a játék alapján megérdemelné, de tudjuk, ha fájó is, ilyen a futball.”

Erre tökéletes példa a Zalaegerszeg elleni bajnoki: a pestiek jobban teljesítettek, mint ellenfelük, de Nemanja Antonov tizenegyest rontott (a bal oldali védő a kapu fölé lőtte a labdát) egygólos hazai vezetésnél, s több nagy lehetőséget is elpuskáztak a vendégek.

„Nyilván dühítő, hogy nem szereztünk több pontot, de ami belefért az előző, még NB II-es idényben, az egy osztállyal feljebb már nem, egy-egy hibát könyörtelenül kihasznál az ellenfél. Biztató ugyanakkor, hogy alig dolgoztak ki nagy ziccert ellenünk, a csapatvédekezésünk összességében rendben van, de a támadóharmadban lehetnénk élesebbek, jobban kell koncentrálnunk. Annak az elvárásnak megpróbálok megfelelni, hogy sokan tőlem várják a gólokat, de persze vannak rajtam kívül más játékosok is, akik eredményesek lehetnek. Ez a teher nem nyom, hozzászoktam az évek alatt. Hogy a gólkirály cím motivál-e? A csatárnak mindig fontos a gólszerzés, de még korai erről beszélni. Kijött a lépés, eljutottam két gólig, de a hétvégén csupán a harmadik fordulót rendezik az NB I-ben. Csak hangsúlyozni tudom, a csapatnál nincs fontosabb, így mindegy, ki eredményes, a lényeg a győzelem megszerzése. Hiszek benne, hogy ebben én is kulcsszerepet játszhatok, de tényleg nem ez a lényeg.”

Németh Krisztián 46 NB I-es bajnokinál tart, közeleg az ötvenedik összecsapása az élvonalban – azért áll így a számlálója, mert gyakorlatilag az egész pályafutását külföldön töltötte, futballozott többek között az AEK Athénban, a Rodában és a Kansas Cityben is.

„Szép szám az ötven, nevezhetjük mérföldkőnek, persze lehetne több, de kevesebb meccsem is az élvonalban. Az motivál leginkább, hogy minél simábban maradjunk bent az NB I-ben, de bízom benne, hogy stabil középcsapattá válhatunk. Bár még annyira nem ismerem az NB I mezőnyét, hogy biztosan megállapíthassam, hol az MTK helye, az látszik, hogy a mezőny kiegyenlített és erős. Hosszú távon a csapategység fontos tényező lehet a pozíciókért zajló csatában. Érzem az MTK-ban a jó szerepés lehetőségét. Pénteken a Kisvárdát fogadjuk, amelyet láttam a hétfői, Kecskemét elleni mérkőzésen, s bár a Várda három egyre kikapott, próbált stabil, mély védekezésből kontrákat vezetni, ami időnként sikerült is. Akadnak rutinos futballistái, jó meccsre számítok – itt az ideje nyernünk!”

NB I, 2023–2024, 2. FORDULÓ
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Augusztus 4. péntek
Puskás Akadémia–Újpest 3–3Felcsút, Pancho Aréna
Pintér Csaba3700
Augusztus 5., szombat
Mezőkövesd–DVTK 2–4Mezőkövesd, Városi Stadion
Vad II István3915
Augusztus 6., vasárnap
Fehérvár–Ferencváros 3–5Székesfehérvár, Sóstói Stadion
Bognár Tamás
7051
ZTE–MTK Budapest 2–1
Zalaegerszeg, ZTE Aréna
Csonka Bence
1823
Augusztus 7., hétfő
Kecskemét–Kisvárda 3–1
Kecskemét, Széktói Stadion
Káprály Mihály2523
Szeptember 27., szerda
19.00:Paks–DVSCPaks, Paksi FC Stadion
AZ NB I ÁLLÁSA
1. Újpest FC 2 1 1 5–4 +1 4
2. Puskás Akadémia 2 1 1 4–3 +1 4
3. Ferencvárosi TC 1 1 5–3 +2 3
4. Kecskeméti TE 1 1 3–1 +2 3
4. Debreceni VSC 1 1 3–1 +2 3
6. Diósgyőri VTK 2 1 1 4–3 +1 3
7. Kisvárda 2 1 1 3–3 0 3
8. Zalaegerszegi TE 2 1 1 2–3 –1 3
9. Paksi FC 1 1 1–1 0 1
10. MTK Budapest 2 1 1 2–3 –1 1
11. Fehérvár FC 2 2 4–7 –3 0
12. Mezőkövesd 2 2 3–7 –4 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik