Holdampf Gergő és az NB I-es tanulság: Több ziccert kell kidolgozni!

Vágólapra másolva!
2023.08.02. 15:10
null
Holdampf Gergő (balról) a Puskás Akadémia elleni bajnokin (Fotó: Kovács Péter)
Holdampf Gergő, a DVTK csapatkapitánya elmondta, Kuznyecov Szergej vezetőedző a Puskás Akadémia elleni 1–0-s vereség után kiemelte, agresszívabb futballt vár el a csapattól, harapniuk kell a játékosoknak, és fel kell venniük az NB I ritmusát.

 

Bár nagyon várták a mérkőzést a diósgyőriek, az együttes hazai pályán 1–0-s vereséget szenvedett a Puskás Akadémiától az első fordulóban.

„Ahogyan telik az idő, az ember úgy próbál minél optimistábban visszatekinteni az összecsapásra – mondta lapunknak Holdampf Gergő, az újonc DVTK csapatkapitánya, akit hétfőn köszöntöttek a huszonkilencedik születésnapján. – A felcsútiak elleni meccs első tizenöt-húsz perce nem úgy sikerült, ahogyan terveztük, kissé még kereste magát a csapat. Ezután összekaptuk magunkat, és felvettük a versenyt a vendégekkel, időnként jól is futballoztunk, alakítottunk ki helyzeteket – de nem eleget. A bajnoki tanulsága, hogy több ziccert kell kidolgoznunk, ez rendkívül fontos a jövőre nézve. A mérkőzés utáni videózás során Kuznyecov Szergej vezetőedzőnk elmondta, több esetben is agresszívabban kellett volna futballoznunk, fel kell vennünk az NB I ritmusát, jobban kell harapnunk! Viszont hozzátette, olykor jobb, ha türelmesebben járatjuk a labdát. Biztos vagyok benne, hogy már a szombati, Mezőkövesd elleni bajnokin jobban és eredményesebben futballozunk. Bár három egyre kikapott a Kövesd a Debrecentől hétfő este, szervezett játékot mutatott, biztos vagyok benne, hogy kőkemény meccs vár ránk a hétvégén.”

A DVTK a nyáron tizenkét játékost szerződtetett, közülük öten a kezdőcsapatban kaptak helyet az első bajnokin, hárman pedig csereként léptek pályára.

„Ha valahova ennyi labdarúgó érkezik, az újaknak némi időre van szükségük a beilleszkedéshez, ez természetes folyamat. Ilyen kezdővel még nem álltunk fel, mint az első fordulóban, de mivel jó futballisták ők is, hiszek benne, hogy gyorsan összeérik a társaság. Ezt elősegítendő Diósgyőrben szokás, hogy az újonnan érkezők meghívják egy ebédre a többieket, ez meg is történt kedden az edzés után.”

Kuznyecov Szergej a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón kiemelte, hogy Holdampf Gergő új pozícióban szerepelt, csapatkapitányát egy sorral feljebb tolta.

„A felcsútiak ellen nem védekező, hanem Vlagyiszlav Klimoviccsal együtt támadó középpályásként szerepeltem – utánpótlás- és felnőttszinten is játszottam ezen a poszton, de régebben, szóval, ha hosszú távon itt számol velem a vezetőedző, biztosan javul majd az én teljesítményem is, de mindig a legjobbamat akarom nyújtani. Csaknem nyolcezren voltak kint a meccsünkön, s biztos vagyok benne, hogy Mezőkövesdre is szép számmal elkísérnek minket a drukkereink – három ponttal kell meghálálnunk a bizalmukat.”

Az előző idényben remeklő, tíz gólig jutó (ebből nyolcat csereként beszállva szerző) Jurek Gábor sérülése után újra a DVTK-val edzhet, az azonban még kérdéses, hogy a bokáját fájlaló másik csatár, Marin Jurina mikor térhet vissza a pályára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik