Futsal MK: a Berettyóújfalu lesz a Haladás ellenfele a döntőben

Vágólapra másolva!
2023.05.06. 20:08
null
Négy gólnak örülhettek a szombathelyiek (Fotó: <a href="https://futsalhungary.hu//hir/magabiztos-gyozelemmel-jutott-a-dontobe-a-haladas" target="_blank">futsalhungary.hu</a>)
A debreceni Főnix Csarnokban ezen a hétvégén rendezik meg a futsal Magyar Kupa négyes döntőjét, és a szombati két elődöntőben a Haladás és a Berettyóújfalu győzedelmeskedett (utóbbi a klasszikust idézve, a félidőbeli 4–2 után 6–3-ra nyert a Rubeola ellen).

 

A bajnoki felsőházban is éllovas Haladás Rutai Balázs révén hamar vezetést szerzett, majd az első negyedóra végén Sipos Gergő duplázta meg a vasiak előnyét. Két perccel a szünet előtt Rutai második góljával állította be a 3–0-s félidei eredményt, amivel gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést. A második félidőben néhány perccel a kezdés után Vas Ádám alakította ki a 4–0-s végeredményt.

A másik elődöntőben a Berettyóújfalu hamar megszerezte a vezetést: Matheus lövése után néhány perccel Iszák Dominik is betalált, ám az idény végén az élvonaltól búcsúzó Rubeola a félidő középső harmadában Huszty Dániel és Maruzsi Máté révén egyenlített. A második félidőre mégis a Berettyóújfalu mehetett kétgólos előnnyel: Rábl és Rafinha voltak eredményesek a dudaszóig. A második játékrészben Matheus második gólja után Hadzsi Máté állította vissza a kétgólos különbséget, a 6–3-as végeredményt pedig Tifán Norbert állította be. A találkozó krónikájához hozzátartozik, hogy a második félidő első perceiben a Rubeolából Sámson Zoltánt második sárga lappal kiállította a játékvezető.

FUTSAL
MAGYAR KUPA, ELŐDÖNTŐ
Kecskemét–Haladás 0–4
(Rutai 2, Sipos G., Vas Á.)
Berettyóújfalu–Rubeola 6–3
(Matheus 2, Iszák, Rábl, Rafinha, Tifán, ill. Maruzsi, Huszty, Hadzsi)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik