Mezőkövesd: Jurina távozik – vége lehet a széthúzásnak

T. N.T. N.
Vágólapra másolva!
2022.08.24. 07:50
null
Jurinának távoznia kell Mezőkövesdről (Fotó: NS-archív)
Kikerült a Mezőkövesd NB I-es labdarúgócsapatának keretéből a bosnyák-horvát Marin Jurina, és minden bizonnyal Ázsiába szerződik.

 

 

Kétségtelen, Marin Jurina a magyar élvonal legeredményesebb labdarúgói közé tartozik, 81 bajnokin húsz gólt szerzett, de közben megbontotta a csapategységet. A szakvezetőség néhány nappal ezelőtt közölte a légióssal, hogy nem számítanak rá, ezért kikerül az első keretből, a Debreceni VSC elleni hétfői bajnokin (4–2) sem lépett pályára.

„Múlt hét közepétől lehetett érezni a változást az öltözőben és az edzéseken, biztos voltam benne, hogy fordítunk a Loki ellen, és nyerünk – jelentette ki lapunknak Supka Attila, a Mezőkövesd Zsóry vezetőedzője, utalva a hétfői mérkőzésre, amelynek 6. percében a Debrecen szerzett vezetést.  – A nyári felkészülési mérkőzéseken láttam legutóbb annyira agresszív és küzdeni akaró csapatot, mint most. Remélhetőleg a széthúzásos problémánk megoldódott, végre hazai pályán és új gyepen futballozhattunk, de továbbra is rengeteg a gondunk.”

A Mezőkövesd keretét 18 felnőtt mezőnyjátékos és négy, a fiatalszabálynak megfelelő rutintalan labdarúgó alkotja – plusz a három kapus.

„A tizennyolc a gyakorlatban most tizennégy, mert Cseke Benjámint a piros lapja miatt eltiltja a fegyelmi bizottság, Tomislav Kis a Debrecen ellen vélhetően combizomszakadást szenvedett, a pontos diagnózisra szerdáig várnunk kell, Vadnai Dániel és Kamer Qaka pedig sérült. Szombaton, jövő héten kedden és pénteken is mérkőzésünk lesz, nyugodtabb lennék bővebb kerettel.”

A kék-sárgák a DVSC elleni sikerrel megszerezték első győzelmüket az idényben, és az utolsóról a 6. helyre léptek előre a tabellán.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS MEZŐKÖVESDEN
Érkezők:
Nagy Gergő (Bp. Honvéd, szabadon igazolhatóként), Remzifaik Szelmani (északmacedón, Renova – Észak-Macedónia), Bobál Dávid (Zalaegerszegi TE FC, szabadon igazolhatóként), Molnár Gábor (Diósgyőri VTK), Kállai Kevin (Szombathelyi Haladás), Kállai Zalán (Szombathelyi Haladás), Rédling Kevin (Vasas Kubala Akadémia), Rabatin Richárd (III. kerületi TVE), Philipp Schmiedl (osztrák, SönderjyskE – Dánia, legutóbb kölcsönben Admira Wacker – Ausztria)
Kölcsönbe érkezők: Horváth Milán (Budapest Honvéd)
Kölcsönből visszatérnek: Kotula Máté (Szolnoki MÁV)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:

Kiszemeltek: Hegedűs János (Diósgyőri VTK)
Távozók: Antal Botond (Tiszakécske, szabadon igazolhatóként), Amir Bilali (albán, szabadon igazolható), Bősz Levente (szabadon igazolható), Andreias Calcan (román, FC Arges – Románia, szabadon igazolhatóként), Derekas Zoltán (csákvári kölcsön után Szombathelyi Haladás),Farkas Dániel (szerbiai, Diósgyőri VTK), Patrick Ikenne-King (nigériai-magyar, szabadon igazolható), Marin Jurina (bosnyák-horvát, ?), Kocsis Gergő (szabadon igazolható), Nagy Dániel (szabadon igazolható), Vági András (Soroksár, szabadon igazolhatóként), Antonio Vutov (bolgár, Lokomotiv Szófia – Bulgária)
Kölcsönbe távozók: Torvund Alexander (Csákvár), Babati Benjámin (ETO FC)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Denis Granecny (cseh, Baník Ostrava, onnan Zbrojovka Brno – Csehország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik