Csapatépítő tréning – Sinkovics Gábor jegyzete

SINKOVICS GÁBORSINKOVICS GÁBOR
Vágólapra másolva!
2017.01.27. 23:51

Hajdusimontelekkuznyecovkeller, s aztán jött a középpálya, Nyilas Elek nyargalászott le és fel a jobb oldalon, az akkor még bongyor hajú Lisztes Krisztián passzolt balra sprint közben, s persze ott volt a kis Flóri, elöl pedig Kuntics és Kopunovics rugdosta a gólokat.

Ez volt a Fradi – és ezt az összeállítást bizony még Káposztásmegyer szélén is fújták.

Sőt azt is tudták, ha cserélni kell, ott van a mókás kedvű, gazellamozgású Babatunde Fatusi. Már több mint húsz éve ennek. A kilencvenes években – csakúgy, mint a hatvanas- hetvenes esztendőkben... – bármilyen vetélkedőben lehetett volna kétszáz forintos kérdés az NB I-es futballcsapatok összeállítása, mert hétről hétre rendszerint ugyanazok a fiúk futottak ki az Újpest, a Vác, a Honvéd vagy az MTK szerelésében. Az állandóság, mint a partzászló és mint a masszőr izomlazító krémje, a futballunk része volt.

Vajon ki tudná most megmondani, hogy áll majd fel a tavaszi nyitányon a Fradi, a Loki, DVTK, az MTK?

Alig volt olyan nap, amikor ne csatlakozott volna új játékos valamelyik csapathoz. A bajnoki címre törő Ferencvároshoz is érkezett labdarúgó Kispestről, Diósgyőrből, Németországból, Oroszországból, és a szurkolók egyelőre csak keresik a helyét Bognár Istvánnak, Kleinheisler Lászlónak, az Anzsi Mahacskalától érkező nigeri Amadou Moutarinak.

Thomas Doll Valenciában, az edzőtáborban a kemény edzések és tempósnak ígérkező mérkőzések mellett afféle csapatépítő tréninget is tarthat, tudván, sok idő és türelem nincs a kísérletezésre – a Fradinak már a starton, Debrecenben erősnek, egységesnek, eredményesnek kell lennie. A Loki vár a zöld-fehérekre, amely ugyancsak sok játékost igazolt az átmeneti időszakban, a DVSC háza táján is új csapat épül, portugál irányítással.

Pörög az átigazolási piac.

Ennek egyrészt örülhetünk, mert jelzi, van pénz, van érték, jut belőle válogatott labdarúgókra, másrészt viszont a nagy jövésmenés azt is jelzi, hogy a nyáron a csapatok többségénél túlértékelték a kereteket. Már csak az a nagy kérdés, hogy valóban jobbak jöttek-e az elküldöttek helyére. A szurkolók alighanem beérnék már azzal is, ha a változások közepette kialakulna az igazi csapat, és fújhatnánk az összeállítást valahogy így: hajdusimontelekkuznyecovkeller...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik