Vidi: Nagyon kedvező szerződést kínáltunk Gyurcsónak – Kovács

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.11. 13:24
Kovács Zoltán, a Videoton sportigazgatója elmondta, kinevezése után szinte az első dolga az volt, hogy Gyurcsó Ádám szerződését meghosszabbítsa, de már akkor látszott, hogy a futballista távozni szeretne.

„Természetesen nagyon sajnálom, hogy Ádám elhagyja a klubot, hiszen a csapat egyik meghatározó tagja, fontos láncszeme volt. Amikor augusztusban kineveztek a Videoton sportigazgatójának, az első dolgaim egyike volt, hogy leüljek vele tárgyalni a folytatásról. Ádám végig nagyon korrekt és egyenes volt, elmondta, hogy elsősorban külföldön képzeli el a folytatást, amire a legnagyobb esélye akkor van, ha szabadon igazolható játékosként kerül a piacra. Nagyon kedvező szerződést kínáltunk neki, és tudattam vele, ha nem sikerül külföldi csapatot találnia, a Vidi továbbra is számít rá. A héten azonban kiderült, hogy erre nem kerül sor, egy másik bajnokságba igazolhat a télen. Sok sikert kívánok a további pályafutásához” – mondta Kovács Zoltán a vidi.hu-nak.Kovács Zoltán a vidi.hu-nak.

A játékos menedzsere a Nemzeti Sport csütörtöki számában megerősítette, amit korábban az NSO-nak is elmondott:

„Nagyjából egy éve kezdődtek meg a tárgyalások a hosszabbításról, amikor Burcsa Győző volt a sportigazgató – ment vissza az időben Filipovics Vladan. – Gyurcsó Ádámban megvolt a hajlandóság a maradásra, ám amikor azt tapasztalta, nem mindenkinek fontos, hogy ez bekövetkezzen, eldöntötte, külföldön folytatja a pályafutását. Amikor váltás történt a sportigazgatói poszton, Kovács Zoltán korrekt tárgyalópartnernek bizonyult, de ekkorra már megszületett a döntés. A folytatást illetően több lehetősége is van Ádámnak, lehetőleg még decemberben szeretnénk lezárni ezt a kérdést. Jó lenne olyan szerződést kötni, amely szakmailag, anyagilag és a játéklehetőséget tekintve is megfelelő, azonban azt is tudni kell, egy fiatal magyar játékosnál ezt a három feltételt meglehetősen nehéz összeegyeztetni. Próbálok több lehetőséget összehozni, hogy választhasson, elmondom a véleményem, szívesen adok tanácsot, de a döntést mindig a futballista hozza meg."

Gyurcsó tehát biztosan távozik Fehérvárról (a szerződése december 31-én jár le), ahol nagyon sok szép élményben volt része. És hogy mire a legbüszkébb?

„Nem tudok egyet mondani, mondok inkább hármat. A már említett első gól a Vidben mindenképp ide tartozik, ahogy a tavaszii bajnoki cím is, valamint az Európa-liga. Utóbbiból a Trabzonspor elleni visszavágót emelném ki, amikor főtáblára kerültünk. Telt ház volt Sóstón, az egész ország mögöttünk állt, ráadásul tizenegyesekkel nyertünk, amiből egyet én lőttem be" – mondta Gyurcsó Ádám a vidi.hu-nak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik