Újpest: megrendítő hírek a korábbi bajnok labdarúgóról

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.05. 13:35
Megrendítő pofonokat kapott az élettől Schumann Péter. Az Újpest háromszoros bajnok korábbi futballistájának rejtélyes betegség miatt az elmúlt években mindkét lábát amputálni kellett térd alatt. A 61 éves sportember jelenleg is kórházban fekszik, s barátai szerint lelkileg összetörték a történtek – írja a Blikk.

„Tíz esztendővel ezelőtt kellett levágni Péter egyik lábát, most augusztusban amputálták a másikat. Sokáig próbálták megmenteni a másik lábát, de sajnos nem lehetett” – idézi a blikk.hu Jurácsik Mátyást.blikk.hu Jurácsik Mátyást.

A korábbi dózsás csapattárs hozzátette: a hetvenes-nyolcvanas évek kitűnő védője erős gyógyszereket kap, mert borzalmas fantomfájdalmai vannak.

„Magam is láttam, de egészen hihetetlen, hogy naponta négyszer-ötször sokkja van, s öt percig úgy érzi, fáj a bokája és görcsöl a vádlija, ami sajnos már nincsen neki – tette hozzá Jurácsik. – A felépüléséhez elsősorban az kellene, hogy lelkileg összeszedje magát, s hajlandó legyen meggyógyulni. Ez az első lépés.”

Az UTE Baráti Kör korábban összefogással már beszerzett egy elektromos meghajtású kerekes széket a beteg labdarúgónak, és igyekeznek összegyűjteni a műlábak megvásárlásához szükséges nagyjából kétmillió forintot is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik