DVSC: ötezer néző előtt kétgólos vereség a Realtól

BERECZKY ATTILABERECZKY ATTILA
Vágólapra másolva!
2015.05.31. 08:24
null
A Real team családi nap főszereplői igencsak kitettek magukért (Fotó: <a href="https://www.dvsc.hu/">dvsc.hu</a>)
A Debreceni VSC 2005-ös bajnokcsapata gálamérkőzésen fogadta a Real Madridot, és szenvedett a spanyol vendégektől kétgólos vereséget. Mindezt ötezer néző előtt.



Királyi vendégeknek királyi fogadtatás dukál, ezt a debreceni „Real team családi nap” szervezői is pontosan tudták. A Real Madrid öregfiúkcsapatát szállító különgép dél körül szállt le a hajdúsági megyeszékhely repülőterén, s a királyi gárda egykori sztárjait a belvárosba vitték, ahol fogadta a delegációt Papp László, Debrecen polgármestere, majd egy exkluzív étteremben megebédeltek a madridiak, s egy rövid séta után megnézték a Déri Múzeumban a Munkácsy-trilógiát.

A legfontosabb program persze a Nagyerdei Stadionban várt a Real futballistáira, akik a DVSC első, 2005-ös bajnokcsapatával találkoztak. Már csaknem ötezren voltak a lelátókon, amikor Fernando Morientes vezetésével melegíteni indultak a Real egykori csillagai. A bemutatásnak is megadták a módját, a madridi futballisták bevonulása után egy ötperces video-összeállítással köszöntötték a vendégeket, s talán nem meglepő, hogy a kisfilmben többször is feltűnt Puskás Ferenc.

Egy ilyen gála kapcsán mindig felvetődik, hogy a pályára lépők mennyire veszik komolyan a meccset. Nos, az hamar kiderült, hogy a vendégek nem viccelnek, Edwin Congo már a negyedik percben betalált.

Az egyértelműen látszott, hogy a madridiak rendszeresen pályára lépnek, heti kétszer edzenek, ez pedig ebben a műfajban hatalmas előny. Ráadásul a Loki még aktív játékosai közül a vasárnap NB III-as bajnokin pályára lépő Dombi Tibor mindössze 25 percet töltött a pályán. Sőt, az egyre fogyatkozó DVSC-ben Csernyánszki Norbert is pályára lépett – mezőnyjátékosként.

A gálameccset megnyerték a madridiak 3–1-re, a legnagyobb dicséretet azonban a város és a Nagyerdei Stadion kapta. Rafael Martín Vázquez a Debrecen Televízió riporterének elmondta, valósággal elbűvölte őt Debrecen, a stadion pedig egyszerűen csodálatos. „Lehet, hogy itt maradok” – mondta mosolyogva a korábbi kiváló támadó középpályás.

GÁLAMÉRKŐZÉS
DVSC 2005–REAL MADRID ALL STARS 1–3 (0–1)
Debrecen, 5000
néző. V: Szűcs Cs.
DVSC: Csernyánszki (Tomic) – Bernáth (Virág B.), Éger, Komlósi, Nikolov (Hegedűs Gy.) – Habi – Dombi (Sitku), Madar, Sándor T., Szatmári Cs. (László, Bernáth, Csernyánszki) – Kerekes.
REAL MADRID: Contreras (Álvarez) – Velasco, Cabrera (Moran), Pavón (Martín Vázquez), Sabido (Palencia) – Aragón (Grosso), Tote (Martínez), Fernando, Moran (De Las Heras) – Morientes, Congo (Vallina)
G: Éger (11-esből), ill. Congo, Morientes, Vallina

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik