Haladás: Illésék 75 százalékos tulajdonjogot szereztek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.27. 17:18
Az Illés Béla és Halmai Gábor nevével fémjelzett Halmill Kft. hetvenöt százalékos tulajdonjogot szerzett a Szombathelyi Haladás labdarúgócsapatát működtető kft.-ben.

A Szombathelyi Haladás Kft. többségi tulajdonosa a március 19-i rendkívüli városi közgyűlésig 51 százalékos tulajdonrésszel Szombathely megyei jogú város volt. A Halmill Kft.-nek 44, a Haladás Marketing Kft.-nek 5 százaléknyi tulajdonrésze volt. A tulajdonosi szerkezetváltást a szombathelyi közgyűlés 11 igen és 9 nem szavazat mellett szavazta meg.A tulajdonosi szerkezetváltást a szombathelyi közgyűlés 11 igen és 9 nem szavazat mellett szavazta meg.

A haladas.hu beszámolója szerint pénteken pontosan meghatározták az új tulajdonosi arányokat: a Halmill Kft. 75.02, Szombathely megyei jogú város önkormányzata 16.45, a Haladás Marketing Kft. pedig 8.53 százalékban birtokolja a Szombathelyi Haladás Kft.-t.

„Azt egyelőre korai megmondani, mennyi lesz, hogy alakul a klub költségvetése, és hogy a tulajdonosok milyen arányban fedezik mindezt. Lehet, hogy a tulajdonuk arányában, de az is elképzelhető, hogy nem. Reményeink szerint – talán már hamarosan – valamennyi kérdésre pontos választ tudunk adni" – nyilatkozta a klubhonlapnak Illés Béla.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik