Fogadási csalás: már egy katonai szálat is vizsgálnak

Vágólapra másolva!
2015.01.16. 22:04
A Központi Nyomozó Főügyészség szakemberei tovább nyomoznak a labdarúgó-mérkőzésekkel kapcsolatos fogadási ügyekben, és mint a Nemzeti Sport megtudta, a 2013 tavaszi manipulációs ügyek vizsgálatakor elkülönítettek egy katonai büntetőeljárásra tartozó ügyrészt.

„Négy gyanúsított van, egy katona és három civil személy – tudta meg az elkülönített ügyrészről a Nemzeti Sport Nagy Andrea ügyészségi szóvivőtől. – A katonát gazdálkodó szervezet dolgozója által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgattuk ki gyanúsítottként. A megalapozott gyanú lényege szerint két U19-es magyar bajnoki labdarúgó-mérkőzéssel kapcsolatban jogtalan előnyt ígértek neki – mint játékvezetőnek – a mérkőzés manipulációjáért. A gyanúsított a jogtalan előny ígéretét elfogadta. A három civil személyt szintén vesztegetéssel gyanúsítjuk."

Arról, hogy a játékvezető hol s melyik alakulatnál szolgál, illetve mely mérkőzéseket érinti a gyanúsítás, nem kívánt információt adni a szóvivő.

Mint arról korábban beszámoltunk, a 2013 tavaszán történt fogadási csalások ügyében 26 személyt gyanúsít az ügyészség – köztük N. Norbert korábbi válogatott labdarúgót –, és tizennégy manipulálni kívánt meccs szerepel a listán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik