Edzősors: A szakmaiságot hiányolom a focinkból - Mátyus

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.16. 10:44
A Lombard Pápa szeptember elején, hat fordulót követően váratlanul lemondó vezetőedzője, Mátyus János volt a DIGI Sport Reggeli Start című műsorának a vendége. A munkanélküliséget önként vállaló, jelenleg csapat nélküli fiatal szakember – korábbi válogatott labdarúgó – utalt a válás hátterére, és elmondta azt is, hogy szerinte mi a magyar futball problémája.

„Augusztus végéig, az átigazolási időszak lezártáig vártam, és aztán hoztam meg a döntést magamban. Tanulság számomra a jövőre nézve, hogy mindenképpen szeretném, ha az adott csapatom kerete minél korábban kialakuljon, és ebből nem engedek” – mondta Mátyus, aki már korábban is célzott arra, hogy hat-hét játékossal kezdte meg a közös munkát a felkészülés elején, és végül ugyan összeállt a keret, az általa kinézett tizenöt játékosból egyedül Csilus Tamást szerződtették a Ferencvárosból.Mátyus, aki már korábban is célzott arra, hogy hat-hét játékossal kezdte meg a közös munkát a felkészülés elején, és végül ugyan összeállt a keret, az általa kinézett tizenöt játékosból egyedül Csilus Tamást szerződtették a Ferencvárosból.

Az interjúban szóba került a magyar futball aktuális helyzete is.

„Az Észak-Írország elleni győzelem nagyon hiányzik, meg a szókimondás is. De amit én igazából hiányolok a magyar futballból, az a szakmaiság. És ehhez egy csomó minden kapcsolódik. Senki sem mer megszólalni, mindenki mellébeszél, nem mondja ki a frankót. Több őszinteség, beszélgetés és nyílt vita kellene. A Magyarországon dolgozó összes szakember két kézzel fogja a pozícióját, és emiatt belemegy bizonyos kompromisszumokba. Ez szerintem nem jó dolog. Én nagyon szeretnék edzősködni, akár már holnap készen állnék arra, hogy első vagy alacsonyabb osztályú csapatot vezessek, de ilyen szempontból én nem szeretnék beállni a sorba... Tudom, hogy az én személyen, különösen a most törtétnek után, megosztó is lehet. Rengeteg embert elriaszthat, hogy kiállok a saját elveim mellett, de tudom és érzem, hogy lesz olyan tulajdonos, akinek ez szimpatikus lesz.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik