FTC: A Fradi Magyarország Bayern Münchenje - Lauth

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.20. 18:37
Az Európa-liga selejtezőjére készülő Ferencváros nyári szerzeménye, a korábbi német válogatott Benjamin Lauth a zöld-fehérek hivatalos honlapjának adott nyilatkozatában Magyarország Bayern Münchenjeként jellemezte új csapatát. A rutinos csatár Thomas Doll vezetőedzőről, korábbi csapattársáról, Huszti Szabolcsról, valamint várakozásairól is szót ejtett.

„Most hallom először, hogy én vagyok az ezredik játékosa a Fradinak, ami azért is különleges, mert az 1860 Münchenben én szereztem a klub ezredik gólját. Nagyon pozitív hír ez számomra, sőt, azt is mondhatnám, hogy remek előjel” – mondta a fradi.hu-nak adott videointerjújában Lauth, aki a Ferencváros vezetőedzőjéről, Thomas Dollról is beszélt.fradi.hu-nak adott videointerjújában Lauth, aki a Ferencváros vezetőedzőjéről, Thomas Dollról is beszélt.

„Kétezer-négyben szerződtem a Hamburghoz. Két hónapja voltam a klubnál, amikor Thomas Doll került az együttes élére. Azonnal elkezdődött a csapat felemelkedése, sikerekkel teli, kiváló időszaka volt ez a pályafutásomnak. Éppen ezért tett kíváncsivá, amikor Thomas Doll felvívott és elkezdtünk a Fradiról beszélgetni. Sok előnye van annak, hogy ide szerződtem, de Doll személye is fontos volt, amikor meghoztam a döntésemet” – mondta a 32 esztendős csatár.

„A Stuttgarttal megnyertem a Bundesligát, ezután igazoltam a Hannoverhez, itt játszottam együtt Huszti Szabolccsal, aki nagyon szimpatikus, fiatal srác volt, nagyon jól megértettük egymás a pályán. Volt benne valami szokatlan. Nekem sajnos nem ment túl jól a játék, így visszatértem nevelőegyesületemhez, majd a Fradihoz kerültem” – folytatta Lauth.

„Kettős érzések vannak bennem. München rendkívül fontos része az életemnek, de boldog vagyok, hogy valami újba kezdhetek bele. Sok pozitívumot látok a Fradiban. Új kihívások vannak előttem, alig várom, hogy új dolgokat tanulhassak és tapasztalhassak meg. Eddig csak egyszer nyertem bajnokságot, de úgy érzem, hogy itt ismét lehetőségem van újra átélni azt az érzést, hogy milyen felemelni a bajnoki trófeát” – vélekedett a támadó.

„Amikor ajánlatot kaptam a Fraditól, azonnal elkezdtem információkat gyűjteni a csapatról. Beszéltem Király Gáborral, de kiválóan ismerem a Bönig-családot, Philippet, az öccsét és a szüleit, örülök, hogy egy csapatban játszhatok vele. Összességében az a kép alakult ki bennem, hogy a Fradi olyan Magyarországon, mint a Bayern München Németországban. Az FTC a legnépszerűbb, a legtöbb szurkolója is ennek a klubnak van, ráadásul elkészült a csodás, új stadionja. A legutóbbi bajnoki címe óta jó pár év eltelt, de nagyon csábító, hogy én is hozzásegíthetem a csapatot ahhoz, hogy a szezon végén mi legyünk az aranyérmesek. Csatárként gólokat kell szereznem, úgy érzem, hogy egész jó is vagyok bennem. Mindezek mellett csapatjátékosnak tartom magam, sok támadóval szemben én nem vagyok önző futballista” – jellemezte magát Lauth, aki tisztában van vele, hogy a ferencvárosi szurkolók – jó értelemben – nem átlagosak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik