FTC: az Atlético vagy a Chelsea jöhet a stadionavatóra - sajtóhír

Vágólapra másolva!
2014.05.16. 07:00
null
Augusztusban európai sztárcsapat ellen nyithatja meg új stadionját a Ferencváros (Fotó: <a href="http://www.fradi.hu" target="_blank">fradi.hu</a>)
A Blikk értesülései szerint a Ferencváros labdarúgócsapatánál a spanyol Atlético Madrid és az angol Chelsea is képben van lehetséges ellenfélként a klub új stadionjának augusztusi megnyitóján.

 

A Blikk információi szerint a Ferencváros a spanyol Atlético Madriddal és az angol Chelsea-vel is egyeztet arról, hogy augusztus elején valamelyikük ellen játszhasson az új Üllői úti stadion megnyitóján.

A 22 ezer férőhelyes létesítményt a tervek szerint hamarosan átadják, az augusztusi gálamérkőzésre még nincs aláírt szerződés, és az FTC sem jelentette még be hivatalosan, melyik együttes lesz az ellenfél.

A Blikk utánajárt, mennyibe kerülhet a jövő szombaton Bajnokok Ligája-fináléjában szereplő Atlético vagy a BL-elődöntőben éppen a madridiakkal szemben elbukó Chelsea hazánkba csábítása. Laczkó Mihály játékosügynök és Gelei Károly mérkőzésszervező is egyetértett abban, hogy ez az összeg jó eséllyel elérheti vagy akár meg is haladhatja az egymillió eurót (303 millió forint).

A labdarúgó zrt. vezetője, Orosz Pál januárban a Digi Sportnak még úgy nyilatkozott, hogy „Bajnokok Ligája-győztes nagycsapat lesz az első ellenfél az új stadionban”. Ez csak azért érdekes, mert például az Atlético Madrid még nem nyert BL-t, igaz, jövő héten ez a helyzet változhat. Másrészről a spanyol klub esetében különösen érdekes kérdés lenne, hogy milyen kerettel érkezne Magyarországra, mert könnyen lehet, hogy a csapat legismertebb, leginkább közönségvonzó sztárjai nyáron távoznak a klubtól.

Korábban világhálós fórumokon az Atléticóhoz hasonlóan BL-döntőbe jutó Real Madrid neve is felvetődött, mint lehetséges ellenfél, de erre a jelek szerint nem mutatkozik reális esély.

Fotó: fradi.hu
Fotó: fradi.hu

 

Fotó: fradi.hu
Fotó: fradi.hu

 

Fotó: fradi.hu
Fotó: fradi.hu

 

Fotó: fradi.hu
Fotó: fradi.hu

 

Fotó: fradi.hu
Fotó: fradi.hu

 

Fotó: fradi.hu
Fotó: fradi.hu

 

Fotó: fradi.hu
Fotó: fradi.hu

 

Fotó: fradi.hu
Fotó: fradi.hu

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik