MTK: Nem szabad letargiába esnünk - Kanta József

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.01. 08:52
A szakemberek és a drukkerek többsége amondó: „Á, az MTK úgysem esik ki…” Mintha a 2010–2011-es szezonig repülnénk vissza az időben, amikor szinte mindenki a fenti megállapítást ismételgette – aztán… Tudjuk, mi lett a vége. Kanta József a Nemzeti Sportnak elmondta, az eddig mutatottnál jobb játékra lesz szükségük, ha nem akarnak még nagyobb bajba kerülni. A kék-fehérek a kiesést jelentő 15. helyen állnak a tabellán.

„Lényegesen jobb teljesítménnyel kell kirukkolnunk hétről hétre, ha nem szeretnénk még nagyobb bajba kerülni – mondta a Nemzeti Sportnak Kanta József, az MTK Budapest 30 esztendős irányító középpályása. – A legnagyobb gond, hogy szöglet- és szabadrúgásoknál sokat hibázunk, a támadójátékunk is akadozik, hiszen a legfontosabb passzok nem sikerülnek, ráadásul a védelem sem áll stabil lábakon, az első megingásunkat rendre kihasználják az ellenfelek.”

„Az egyéni párharcokat sokkal jobb százalékban kell megnyernünk. Persze eredménykényszerben vagyunk, de el kell tudni viselni a nyomást – ha már az utóbbi három mérkőzésen kikaptunk… A hangulat a hétfői edzésen nem volt túl jó, de ez valahol természetes. Nem szabad letargiába esnünk, mert a tizenötödik helyen állunk, de össze kell kapnunk magunkat, különben kieshetünk” – tette hozzá a csapatkapitány.

Azért, hogy ez ne történjen meg, a hétvégén igen sokat tehetnek a kék-fehérek.

„A Pakshoz utazunk, amely előttünk áll egy ponttal – folytatta Kanta. – A paksi együttest hozzánk hasonlóan nem tartom kiesőnek, de nem lehet a véletlen műve, hogy ott tartunk, ahol. Nehezíti a dolgunkat, hogy Nagy Tibor eltiltását tölti, Baki Ákos, Csiki Norbert, Poór Patrik és a combizomhúzódást szenvedő Vass Ádám sérült. Ettől függetlenül nyerni kell szombaton!”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik