PMFC: újabb tehetség került képbe a Vidinél? - kérők sora

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.28. 11:18
A héten a Nemzeti Sport Online számolt be arról, hogy a Videoton és a Ferencváros is érdeklődött a Pécsi MFC 19 éves tehetsége, Márkvárt Dávid iránt, de a legfrissebb hírek szerint egy másik pécsi fiatal, Kővári Róbert is felhívta magára a figyelmet.

„Több csapat jelentkezett érte, köztük a Videoton – erősítette meg a pécsi Dunántúli Naplónak a Nemzeti Sport korábbi értesülését Győri János, a PMFC sportigazgatója. – Természetesen mindenkit meghallgattunk, de tudomásom szerint egyezség senkivel sem született. Egyébként pedig nemcsak Márkvárt Dávid iránt érdeklődtek, hanem egy másik fiatal játékosunk, Kővári Róbert iránt is, ez pedig azt jelzi, hogy nálunk jó a szakmai munka.”a Nemzeti Sport korábbi értesülését Győri János, a PMFC sportigazgatója. – Természetesen mindenkit meghallgattunk, de tudomásom szerint egyezség senkivel sem született. Egyébként pedig nemcsak Márkvárt Dávid iránt érdeklődtek, hanem egy másik fiatal játékosunk, Kővári Róbert iránt is, ez pedig azt jelzi, hogy nálunk jó a szakmai munka.”

A baranyai lap információi szerint Márkvárt Dávidot a Debrecen, a Videoton, a Győr, a Ferencváros és az Újpest is szívesen látná, ha a pécsiek elengednék, de erről egyelőre nincs szó.

„Márkvártnak 2015-ig szól a szerződése, ha normalizálódik a klub helyzete, tárgyalni fogunk vele és a többi, hasonló helyzetben lévő játékossal a folytatásról – mondta Győri János. – Szeretnénk hosszú távon a klubhoz kötni a fiatalokat, persze tudjuk, ehhez biztosítanunk kell a megfelelő hátteret. Az biztos, hogy ha itt maradnak, egyre több lehetőséget kapnak, egyre többet játszhatnak, és a Lőrincz Emil, Márton Gábor edzőpárosnak köszönhetően biztosítva van a fejlődésük. Persze ha olyan ajánlat érkezik valakiért, amely mind a játékosnak, mind a klubnak, a csapatnak jó, köttethet megállapodás. Jelen pillanatban azonban ilyenről nincs szó.”

A PMFC szombaton épp a két tehetségével kapcsolatba szóba hozott Videotont fogadja az első tavaszi bajnokin.

Márkvárt az előző szezonban mutatkozott be az NB I-ben, azóta 24 meccsen két gólt szerzett. A 18 esztendős Kővári a 2012–2013-as szezonban egy meccsen játszott az NB I-ben, összesen pedig négy találkozón szerepelt, egy gólpasszt jegyzett.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik