PMFC: a város továbbra is fenntartja 1 eurós ajánlatát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.06. 09:09
Mint arról tegnap már beszámoltunk, a PMFC-t működtető PMFC-Sport Kft. tegnapi tulajdonosi taggyűlése határozatképtelen volt, mert a többségi tulajdonos Matyi Dezső nem képviseltette magát. Ott volt viszont kisebbségi tulajdonos, a város képviseletében Vári Attila, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, aki nyilatkozott is a kialakult helyzetről.

A pécsi önkormányzat mintegy ötszázalékos részesedését képviselő PSN Zrt. vezérigazgatója, az olimpiai bajnok vízilabdázó Vári Attila azt mondta, hogy nem tudtak tárgyalni a szerdai taggyűlésen, mert Matyi Dezső nem ment el az ülésre, ezért nem is volt határozatképes a PMFC tulajdonosi taggyűlés. Feleki Attila ügyvezető jövő hét szerdára ismét megpróbálja összehívni a taggyűlést.

Vári hozzátette: mindenképpen fenntartják a Matyi Dezső által a PMFC-ben birtokolt tulajdonrészre vonatkozó elővásárlási jogot, továbbra is áll a város ajánlata.

„Nagyon szeretnénk megoldani a kérdést, mi minden megbeszélésre, egyeztetésre elmegyünk, egyelőre azonban nem látunk pozitív elmozdulást” – idézi a pecsma.hu Vári Attilát.

Matyi Dezső tavaly év végén váratlanul bejelentette, hogy a Matias-cégcsoport kiszáll a labdarúgóklub finanszírozásából. A város ezt követően előre hozta az idei évi önkormányzati támogatás kifizetését, és vételi ajánlatot tett a kft.-re: 1 euróért vette volna meg a csapatot, vele együtt pedig az 500 millióra becsült adósságállományt is vitte volna. Matyi ezt egy hete visszautasította – újabb befektetői szándékról azóta nincs hír. A csapatot a beszállítókkal szemben felhalmozott adósságok miatt kizárhatják az NB I-ből, ha nem tudja teljesíteni az induláshoz szükséges pénzügyi feltételeket.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik